Hur du använder din iPad eller iPad Mini som en telefon

Vad att veta

 • Ett vanligt sätt att ringa på en iPad är med Facetime men du kan också använda din iPhones mobilnummer eller appen Messages.
 • iPhone-samtal på iPad synkroniserar de två enheterna och dirigerar samtal via din iPhone även utan ett Apple-ID.
 • Du kan också använda tredjepartsappar som Skype eller Talkatone med Google Voice.

Den här artikeln förklarar hur du använder Facetime, appen Messages och appar från tredje part för att ringa samtal.


Så här ringer du på din iPad med FaceTime

Det enklaste sättet att ringa telefoner med din iPad är att använda programvaran för videokonferenser som medföljer iPad som heter FaceTime. FaceTime använder ditt Apple-ID för att ringa telefonsamtal till alla som också har ett Apple-ID, vilket är alla som äger en iPhone, iPad, iPod Touch eller Mac-dator.

Dessa samtal är gratis, så även om du använder din iPhone kommer du inte att använda dina minuter. Du kan till och med ta emot samtal på FaceTime genom att låta folk kontakta den e-postadress som är kopplad till ditt Apple-ID. Dessa instruktioner gäller enheter som kör iOS 10 och senare.

Så här använder du FaceTime.

 1. Öppna FaceTime app.

  Om FaceTime inte redan finns på din iPad kan du ladda ner det från App Store gratis.

 2. Tryck på plustecknet (+) för att välja någon att ringa från dina kontakter. Du kan inkludera flera kontakter i ditt samtal.

  Du kan också börja skriva namnet på en kontakt på tangentbordet och FaceTime kommer att slutföra det automatiskt.

 3. När du har valt alla du vill kontakta, tryck på en av call knappar för att göra en Audio (endast röst) eller Video ring upp.

 4. FaceTime kommer att ringa samtalet.

Hur man gör FaceTime-samtal med hjälp av meddelanden

Du kan också ringa FaceTime-samtal till dina kontakter via appen Meddelanden.

Precis som i FaceTime-appen kan du bara ringa personer vars Apple-ID ansluter till deras telefonnummer.

 1. Öppna meddelanden app.

 2. Om du har en konversation öppen med personen du vill kontakta, tryck på den tråden. Annars måste du starta en ny.

 3. Tryck på kontaktens bild längst upp på skärmen.

 4. Tryck FaceTime för att starta ett videosamtal, eller audio för att starta ett ljudsamtal.

 5. När samtalet är slut trycker du på änden knappen (video) eller röd knapp (endast ljud).


Ringa samtal på din iPad med din iPhones mobilnummer

Som ett alternativ till FaceTime kan du ringa "iPhone-samtal" på din iPad. Den här funktionen synkroniserar din iPad och iPhone så att du kan ringa och ta emot samtal på din surfplatta som om det verkligen var din telefon.

Dessa samtal dirigeras faktiskt via din iPhone, så du kan ringa samtal till vem som helst, även om de inte har ett Apple-ID. Så här aktiverar du funktionen:

Innan du följer instruktionerna nedan, se till att ansluta iPhone och iPad till samma Wi-Fi-nätverk och att du är inloggad på båda med samma Apple-ID.

 1. Öppen inställningar På din telefon.

 2. Hitta Telefon inställningar.

 3. Tryck på Samtal på andra enheter rubrik och vrid omkopplaren till på / grön längst upp på nästa skärm.

 4. När listan över enheter visas, aktivera de du vill dirigera samtal till. Kompatibla enheter inkluderar andra iPads, iPhones och Mac-datorer.

 5. Med den här inställningen aktiv kan du ringa och ta emot samtal på vilken enhet du är inloggad med ditt Apple-ID.


Andra sätt att använda din iPad som telefon

Om du vill ha några andra alternativ än de vanliga på din iPad kan du också titta på tredjepartsappar för internet.

skype

Skype är det mest populära sättet att ringa internetsamtal, och till skillnad från FaceTime är det inte begränsat till personer som använder en iOS-enhet. Skype på iPad är en relativt enkel process, men du måste ladda ner Skype-appen.

Till skillnad från FaceTime kan det vara avgifter för att ringa via Skype, men Skype-till-Skype-samtal är gratis, så du betalar bara för att ringa personer som inte använder Skype.

Talkatone med Google Voice

FaceTime och Skype är fantastiska, båda erbjuder fördelen att ringa videosamtal, men hur är det med att ringa ett gratis samtal till alla i USA oavsett om de använder en specifik tjänst eller inte? FaceTime fungerar bara med andra FaceTime-användare, och medan Skype kan ringa till vem som helst är det bara gratis för andra Skype-användare.

Talkatone i kombination med Google Voice har ett sätt att ringa gratis röstsamtal till alla i USA, men det är lite mer förvirrande att ställa in.

Google Voice ger dig ett telefonnummer för alla dina enheter. Men röstsamtal du ringer med Google Voice använder din röstlinje, och du kan inte göra det på en iPad.

Talkatone är dock en kostnadsfri samtalsapp som utökar Google Voice-tjänsten genom att tillåta samtal över datalinjen, vilket innebär att du kan använda den med din iPad. Du behöver både Talkatone-appen och Google Voice-appen.

Gå till Google Voice och lägg till ditt Talkatone-nummer som vidarebefordranstelefon på ditt Google Voice-konto. När du har gjort detta visas utgående samtal / SMS från ditt Talkatone-telefonnummer.

Lämna en kommentar