Hur man hackar Wi-Fi med Android-enheter

Android-telefoner och surfplattor är populära verktyg för hacking på grund av Android-plattformens öppna karaktär. Hackare använder en mängd olika strategier för att rikta in sig på Wi-Fi-nätverk med Android-enheter.

Informationen i den här artikeln gäller i stort sett alla enheter som kör Android OS.


Hacka Wi-Fi-nätverksnycklar och lösenord

Ett vanligt Android-hack handlar om att upptäcka WPA eller andra privata trådlösa säkerhetsnycklar som används i ett lokalt Wi-Fi-nätverk. När det lyckas kan hackare använda dessa upptäckta nycklar för att få tillgång till ett annars skyddat nätverk.

Till exempel kan en app som heter Reaver köras på Android för att upptäcka säkerhetsnycklarna i vissa Wi-Fi-nätverk med Wi-Fi Protected Setup (WPS) aktiverat. Reaver fungerar genom att gissa den 8-siffriga WPS-stiftet, en process som kan ta många timmar.

På grund av de potentiella ansvarsriskerna för hackningsprogramvara som används för olagliga aktiviteter är Reaver inte tillgängligt i Google Play Butik. Du måste sidladda appen för att kunna använda den på din Android-enhet.

Hacka lösenord och sessioner över Wi-Fi

Android-hackare kan också upptäcka lösenorden för enheter som är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk med olika appar. Så kallade program för återställning av lösenord kan vara särskilt användbara när en nätverksadministratör har glömt lösenordet till sin bredbandsrouter.

Andra Android-appar är utformade för att analysera lokal Wi-Fi-nätverkstrafik och upptäcka de data som behövs för att utge sig för en annan användare på olika webbplatser. Till exempel är DroidSheep ett kapningsverktyg för allmänt ändamål för Android. FaceNiff riktar sig till Facebook och andra sociala nätverk.


Hur man hackar Wi-Fi-nätverk utan rot

Du måste först rota din Android-enhet innan du kan använda de flesta hackverktyg; Det finns dock några hackingsappar tillgängliga på Google Play som inte kräver rooting.

Wi-Fi WPS WPA Tester är ett sådant verktyg. Det kan testa dussintals standard WPS-lösenord i ett nätverk på några sekunder. Följaktligen kommer det bara att lyckas om nätverket använder ett standardlösenord.

När du har laddat ner och installerat appen öppnar du den för att se en lista över alla Wi-Fi-nätverk med WPS aktiverat. För att börja hacka:

  1. Tryck på nätverket du vill hacka.

    Låsets färg under nätverksnamnet anger hur sårbart det är. Grön betyder mindre säker medan orange och röd betyder säkrare.

  2. Bläddra ner på nästa skärm och tryck på Anslut automatiskt med alla pins.

  3. Vänta medan appen försöker ansluta till nätverket. När du är klar kommer du antingen att vara ansluten eller så får du ett felmeddelande.


Prank Hacking Apps på Android

De flesta allmänt tillgängliga Android Wi-Fi-hackningsapparna är falska program som inte utför några hackfunktioner utan istället är utformade för att hjälpa människor att lura sina vänner och familj. Dessa appar ska vara tydligt markerade i butikerna som prank-programvara.

'Hacking' med Osmino

Osmino är en populär Android-app för hantering av åtkomst till olika offentliga Wi-Fi-hotspots. Vissa människor associerar Osmino med hacking eftersom appen gör det möjligt för en Android-enhet att automatiskt gå med i olika Wi-Fi-nätverk och dela sina lösenord med andra. Faktum är att Osmino är en ansedd app för att spåra gratis offentligt Wi-Fi.