Hur du åtgärdar Btballoon.dll hittades inte eller saknas fel

Btballoon.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av btballoon DLL-filen.

I vissa fall kan btballoon.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet btballoon.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Btballoon.dll-fel

Det finns flera olika sätt som btballoon.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se btballoon.dll-fel.

 • Btballoon.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom btballoon.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] btballoon.dll
 • Filen btballoon.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: btballoon.dll. Installera [APPLICATION] igen

Btballoon.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med btballoon.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Btballoon.dll fel

Ladda inte ner btballoon.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av btballoon.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av btballoon.dll-felet.

 1. Återställ btballoon.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" btballoon.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat btballoon.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa btballoon.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av btballoon.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa btballoon.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att btballoon.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att btballoon.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen btballoon.dll. Om DLL-felet btballoon.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Btballoon.dll-filen är associerad med Bluetooth-programvara, så felet ses troligen när du använder en Bluetooth-enhet eller när du öppnar ett relaterat program. WIDCOMM Bluetooth-programvara är ett exempel på ett program som använder btballoon.dll.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller btballoon.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till btballoon.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen btballoon.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Btballoon.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort, varför det är viktigt att du är mycket uppmärksam på felets sammanhang. Precis som det sista steget, eftersom denna DLL-fil förmodligen är associerad med Bluetooth, kan du rikta dina Bluetooth-enheter specifikt för att se om uppdatering av dessa drivrutiner korrigerar btballoon.dll-felet.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om btballoon.dll-fel startade efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Btballoon.dll-filen ingår förmodligen inte i en av dessa uppdateringar men den kan förlita sig på en, i vilket fall uppdatering av Windows kan lägga en eller flera DLL-filer på din dator som btballoon.dll behöver.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka btballoon.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda btballoon.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsstart återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera btballoon.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga btballoon.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar btballoon.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda btballoon.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några btballoon.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar