Hur du åtgärdar Libeay32.dll saknas eller hittades inte fel

Libeay32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av libeay32 DLL-filen. Filen libeay32.dll används av olika program för att överföra data säkert över nätverk.

I vissa fall kan libeay32.dll-fel indikera ett registerproblem, en virus- eller skadlig programinfektion eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som libeay32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se libeay32.dll-fel:

 • Libeay32.dll hittades inte.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom libeay32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] libeay32.dll.
 • Filen libeay32.dll saknas.
 • Libeay32.dll saknas på din dator. Installera om programmet.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: libeay32.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Libeay32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med libeay32.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet. Felmeddelandet libeay32.dll kan gälla för alla program eller system som använder filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Libeay32.dll fel

Ladda inte ner libeay32.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av libeay32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av libeay32.dll-felet.

Följ följande felsökningssteg, som presenteras i ordning efter de vanligaste (och enklaste att fixa) till de mest destruktiva:

 1. Återställ libeay32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" libeay32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat libeay32.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa libeay32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av libeay32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder filen libeay32.dll. Om DLL-felet libeay32.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller libeay32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Installera OpenSSL för att förse filen libeay32.dll. Det föregående steget är förmodligen ett smartare val, men om du inte kan göra det är att installera OpenSSL en bra plan.

  När du installerar OpenSSL kommer du att bli tillfrågad var du vill kopiera DLL-filerna. Välj alternativet för Windows-systemkatalogen, men om du inte gör det, kopiera filen manuellt till systemmappen senare.

  Om du installerar den senaste versionen av OpenSSL men den inte innehåller libeay32.dll-filen, försök installera en äldre version, som alternativet "OpenSSL v1.0.2n" på nedladdningssidan för OpenSSL. Det är möjligt att nyare utgåvor inte tillhandahåller just denna DLL-fil.

 4. Om du använder Symantec Endpoint Protection och ser felet när du kör ClientRemote.exe, kopiera libeay32.dll till mappen Tools PushDeploymentWizard. Följ den länken till Symantecs webbplats för detaljerade instruktioner om var du hittar libeay32 DLL-filen.

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa libeay32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att libeay32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att libeay32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till libeay32.dll. Om du till exempel får ett libeay32.dll-fel saknas bara när du öppnar din webbläsare, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt nätverkskort och se om det hjälper.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om libeay32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda libeay32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera libeay32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga libeay32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några libeay32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.