Hur du åtgärdar X3daudio.dll fel som saknas eller inte hittades

X3daudio.dll problem alla källor på ett eller annat sätt från ett problem med Microsoft DirectX. X3daudio.dll-filen är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX driver de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas oftast bara x3daudio DLL-fel när du använder dessa program.

Det finns flera sätt som x3daudio.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika x3daudio.dll-felmeddelandena listas nedan:

Filen x3daudio.dll saknas

X3daudio.DLL hittades inte

Filen x3daudio.dll hittades inte

X3daudio.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Felmeddelandet x3daudio.dll kan gälla alla program som är beroende av Microsoft DirectX, oftast videospel.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av x3daudio.dll och andra DirectX-problem.


Hur du åtgärdar X3daudio.dll fel

Ladda inte ner x3daudio.dll DLL-filen separat från någon "DLL-nedladdningssida." Det är en dålig idé att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser.

Om du redan har laddat ner x3daudio.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. X3daudio.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.


 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa x3daudio.dll-fel hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Windows 7, 8, 10, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar x3daudio.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD.

  • Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med x3daudio.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ x3daudio.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt x3daudio.dll-fel, försök att extrahera x3daudio.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.


 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera denna DirectX-utmaning att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar