Hur du åtgärdar Msvcp80.dll saknas eller hittades inte fel

Msvcp80.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvcp80 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan msvcp80.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet msvcp80.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msvcp80.dll-fel

Det finns flera olika sätt som msvcp80.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se msvcp80.dll-fel:

 • Msvcp80.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcp80.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] msvcp80.dll
 • Filen msvcp80.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcp80.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvcp80.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvcp80.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Msvcp80.dll fel

Ladda inte ner msvcp80.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvcp80.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcp80.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta ersätter / återställer msvcp80.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? för hjälp om du inte är säker på vad du ska välja

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på msvcp80.dll-fel.

 2. Återställ msvcp80.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcp80.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcp80.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcp80.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvcp80.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Installera om programmet som producerar msvcp80.dll-felet. Om msvcp80.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcp80.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcp80.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcp80.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcp80.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvcp80.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda msvcp80.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till sina fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcp80.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcp80.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Registreringsrengöringsmedel bör användas som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa - vi rekommenderar sällan att använda en (se varför i våra Registry Cleaners FAQ)

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcp80.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcp80.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcp80.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar