Hur du åtgärdar Msvcr71.dll saknas eller hittades inte fel

Ett msvcr71.dll-fel inträffar när DLL-filen försvinner, raderas eller skadas på ett sådant sätt att programvaran som förlitar sig på den inte kan använda filen som den var avsedd att användas.

Ett problem med registret, en virusinfektion eller ett skadligt program installerat på datorn eller till och med ett problem med datorns maskinvara kan vara orsaken till dina msvcr71.dll-fel.

Du kan se ett msvcr71.dll-felmeddelande i alla Windows-program eller operativsystem som använder filen, som Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msvcr71.dll-fel

Msvcr71.dll Felmeddelande.

När problem med just den här DLL-filen uppstår kan felen som indikerar ett problem med msvcr71.dll presenteras i något av följande felmeddelanden:

 • Msvcr71.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcr71.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Programmet kan inte starta eftersom msvcr71.dll saknas på din dator. Försök att installera om programmet för att fixa det här programmet.
 • Kan inte hitta [PATH] msvcr71.dll
 • Filen msvcr71.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcr71.dll. Installera [APPLICATION] igen.

De flesta msvcr71.dll-felmeddelanden visas när du försöker köra ett visst program, men kan också ses när du installerar ett visst program, startar eller stänger av Windows eller kanske till och med när du installerar en ny version av Windows.

Hur du åtgärdar Msvcr71.dll fel

Ladda aldrig ner DLL-filer från en webbplats som du inte 100% litar på. Det är viktigt att du bara använder betrodda, officiella källor när du laddar ner filer som msvcr71.dll.

Att starta Windows i felsäkert läge kan vara det enda alternativet för att slutföra de flesta av dessa steg om msvcr71.dll-filen förhindrar att Windows startar normalt.

 1. Återställ msvcr71.dll från papperskorgen. En saknad msvcr71.dll-fil kan helt enkelt innebära att du eller ett program på din dator raderade filen och därmed skickade den till papperskorgen. Msvcr71.dll-filer som du vet fanns i papperskorgen vid en tidpunkt, men har sedan "permanent" raderats med tömning av papperskorgen, kan kanske återställas med ett gratis filåterställningsprogram.

  Det här steget bör endast utföras om du är säker på att msvcr71.dll-filen du återställer egentligen inte är ett virus eller en felaktig DLL-fil som i första hand raderades av goda skäl. Om du helt enkelt raderade det av misstag är det helt bra att återställa det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Om du misstänker att msvcr71.dll-felen på något sätt är relaterade till skadliga program eller virus som finns på din dator, kan det att lösa DLL-problem att köra en skanning för att ta bort infektionen.

 3. Installera om programmet som använder msvcr71.dll-filen. Om du kör ett visst program är det som uppmanar dig att se felet. Om du installerar om det kan det uppdatera filen och ta bort felet.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Den "officiella" msvcr71.dll-filen som Windows håller ligger i en undermapp i C: Windows -katalogen, så ominstallering av programvaran tar sannolikt en ny kopia av DLL-filen från mappen.

 4. Sök på din dator efter en msvcr71.dll-säkerhetskopia. Det är möjligt att programmet som tillhandahöll den ursprungliga DLL-filen har en andra (eller till och med tredje) kopia någon annanstans som du kan flytta till den plats där msvcr71.dll saknas.

  Till exempel behåller Windows inte bara en kopia av msvcr71.dll i en Windows -mapp, utan också Adobe Photoshop, SUPERAntiSpyware och Adobe Acrobat, bland andra.

  Det bör vara tydligt vart du ska kopiera msvcr71.dll till om DLL-felmeddelandet anger vilken mapp DLL-filen saknas i.

  Det finns många gratis filsökningsverktyg du kan använda om du inte vill använda det inbyggda sökalternativet i Windows. Allt är ett exempel.

 5. Redigera Windows-registret om ditt specifika msvcr71.dll-fel är relaterat till SQL Developer. Följ dessa instruktioner på OracleNZ för att göra de specifika registerredigeringar som krävs för att åtgärda problemet.

  Denna DLL-fix är endast lämplig om du upplever att "msvcr71.dll saknas" när du öppnar SQL Developer för första gången efter installationen, vilket verkar vara ett vanligt problem.

 6. Ladda ner msvcr71.dll-filen från AddictiveTips. Ja, vi varnade precis ovan för nedladdning av DLL-filer, men AddictiveTips är en webbplats som vi litar på som ger en ren, oförändrad msvcr71.dll-fil som du kan ladda ner om din dator saknar DLL.

  När du har laddat ner msvcr71.dll och placerat i lämplig mapp som beskrivs via den länken ovan kan du behöva registrera DLL-filen. För att göra det öppnar du kommandotolken och anger regsvr32 msvcr71.dll.

 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om DLL kvarstår vid den här tiden kanske du vill försöka återställa din dator till en tidigare gång med Systemåterställning. Detta kommer att ändra många viktiga systemfiler till det läge de befann sig vid ett tidigare datum, vilket kan vara vad du behöver göra om ditt msvcr71.dll-fel orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration.

 8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msvcr71.dll. Liknar steg 3, om du får ett "Filen msvcr71.dll saknas" när du gör något specifikt som att spela ett 3D-videospel, till exempel, försök uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen msvcr71.dll kanske inte har något att göra med grafikkort alls. detta var bara ett exempel för att illustrera att du bör se efter vad som händer vid tidpunkten för felet för att justera hur du felsöker problemet.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version. Om msvcr71.dll-felen börjar efter att du har uppdaterat en specifik enhetsdrivrutin, löses det troligen genom att ta bort drivrutinen och återgå till den tidigare installerade.

 10. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av DLL-filen. Beroende på din Windows-version kan msvcr71.dll-filen levereras av Microsoft, i vilket fall du använder systemfilsgranskaren (SFC) kan återställa den till ett normalt tillstånd.

 11. Installera eventuella utestående Windows-uppdateringar. Servicepackarna och korrigeringsfilerna som tillhandahålls via Windows Update kan uppdatera eller helt ersätta några av flera dussin Microsoft-distribuerade DLL-filer på din dator. Det kan vara så att problemet msvcr71.dll-filen ingår i en av dessa uppdateringar.

 12. Testa RAM-minnet och testa sedan hårddisken. Din dators minne och hårddisk är ganska enkla att testa, och ett fel med en av dem kan visa sig vara den skyldige till eventuella msvcr71.dll-fel.

  Du kan behöva byta ut minnet eller byta ut hårddisken om någon av dessa tester misslyckas.

 13. Reparera din installation av Windows om stegen ovan fortfarande inte har fixat msvcr71.dll-filfelen. Om du gör detta bör alla DLL-filer återställas till sina fungerande versioner som om de inte har ändrats eller använts.

 14. Använd en gratis registerrensare för att reparera problem med den här filen. Registrengöringsverktyg kan vanligtvis lösa problem relaterade till DLL-filer genom att ta bort ogiltiga registerposter som kan orsaka DLL-felet.

 15. Utför en ren installation av Windows om inget av stegen ovan har kunnat åtgärda msvcr71.dll-felet. Precis som det låter raderar en ren installation av Windows den aktuella installationen plus alla filer på hårddisken och installerar sedan en ny, ny kopia av operativsystemet.

  Hoppa inte direkt till det här steget innan du försöker andra från ovan. Detta är den mest destruktiva upplösningen eftersom den tar bort allt och får dig att börja om från början. Det ska bara utföras om du inte har haft tur med tidigare steg.

 16. Felsök ett hårdvaruproblem om ingen av de programvarurelaterade stegen har visat sig vara till hjälp. Vid den här tiden är den enda möjliga orsaken till msvcr71.dll-felen vid den här tiden en felaktig maskinvara.


Har du fortfarande Msvcr71.dll-problem?

Vill du hellre någon annan åtgärda detta DLL-problem åt dig? Se hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, spara dina filer om du behöver dem flyttade någon annanstans, välja en reparationstjänst och mycket mer.


Lämna en kommentar