Hur Iliad fungerar

#


Iliad har precis kommit in på den italienska marknaden och möter mycket hård konkurrens. Så här fungerar deras tjänster

Att gå in på en redan etablerad och mycket konkurrensutsatt marknad med dussintals möjliga konkurrenter som är redo att "kriga" mot dig är inte alls ett lätt val. Tvärtom: alla uppgifter och resonemang tyder på raka motsatsen. Detta var inte den åsikt som franska Iliad hade, som sedan den 29 maj 2018 har "kopplat på" sina repeatrar och blivit en ny italiensk mobiloperatör.

Den franska operatörens strategi är ur kommersiell synvinkel mycket intressant: Iliads erbjudande omfattar obegränsade samtal och SMS samt 30 gigabyte dataanslutning till en kostnad av 5,99 euro per månad. Med tanke på den mycket attraktiva telefonavgiften är det nästan naturligt att fråga sig hur Iliad fungerar när det gäller signaltäckning och surfhastighet (de aspekter som intresserar de allra flesta användare i vårt land, förutom Iliad-appar).

Hur du kontrollerar Iliads nätverkstäckning

Iliads nätverk är baserat på de gamla antennerna som Wind och Tre monterade ner efter sammanslagningen av de två historiska mobiloperatörerna. Det är alltså ett strukturerat och utbrett nät som den franska operatören vill integrera med tiden för att förbättra signaltäckningen och nå hela landet och hela befolkningen. I väntan på att arbetena ska slutföras har Iliad i vilket fall som helst ingått ett avtal med Wind-Tre om att använda dess nät för roaming, som om det vore en av de många virtuella operatörer som finns på den italienska mobiltelefonsmarknaden. För närvarande kan Iliads nättäckning anses vara mer än hyfsad, särskilt i storstäder och tätbefolkade områden. Naturligtvis är det inte på samma nivå som mer strukturerade konkurrenter som har varit aktiva på den italienska marknaden i många år, men för en nyhet som inte ens är en månad gammal kan vi inte klaga. För att kontrollera Iliads signaltäckning kan du använda den interaktiva kartan som operatören har skapat och som är fritt tillgänglig på dess webbplats.


Hur får Iliad mottagning

Om du undrar hur Iliad får mottagning i Rom, Milano, Neapel eller Florens (och i andra italienska storstäder) behöver du inte vara orolig: samma sak som nyss sagts om Iliads nätverkstäckning gäller. Om du bor - eller arbetar - i en storstad kommer du att få mer än tillräckligt med service: i dessa områden får Iliad god mottagning (och fungerar bra) och garanterar anslutningshastigheter som är lägre, men inte mycket lägre, än de direkta konkurrenternas. Det är i de mindre städerna och förorterna som den franska operatören måste arbeta för att förbättra signalkvaliteten och anslutningshastigheterna: här är Iliads nätverk ännu inte särskilt omfattande och det kan vara svårt att surfa på nätet.


Lämna en kommentar