Hur låser du upp en LG-telefon

En av de vanligaste problemen med vissa smartphones, särskilt om du vill lämna ut dem eller sälja dem, är att de ofta är "låsta" för en specifik operatör. Det betyder att de bara kommer att fungera i operatörens nätverk. Men att låsa upp din LG-telefon är mycket enklare än du förväntar dig, förutsatt att du gör lite läxor. Detta fungerar för alla LG-enheter som accepterar ett SIM-kort, inte bara smartphones.

Det som skiljer GSM-telefoner från CDMA-telefoner är ett avtagbart SIM-kort, så dessa instruktioner fungerar för alla LG-telefoner med ett SIM-kort.


Varför är min telefon låst?

De flesta operatörer tar förlust och säljer en telefon till dig (till och med mycket dyra premiumtelefoner), så de försöker kompensera med ditt telefonkontrakt. Telefonlåsning hindrar dig från att köpa en telefon, säga upp ditt kontrakt och hoppa fartyget till en annan transportör som lämnar den första transportören i skuld (så att säga).

Med det sagt kommer de flesta nätverk att låsa upp vilken telefon som helst, din LG ingår, om du frågar. Medan detaljerna varierar från operatör till operatör, måste du som en tumregel fånga upp alla utestående räkningar och de måste få godkännande från kontoinnehavaren, så om du har en familjeplan, du Jag måste ha den person vars namn står på kontot till hands.

Kan jag låsa upp min LG-telefon?

Att låsa upp din LG beror på telefonens grundläggande arkitektur. Det finns två typer:

  • Code Division Multiple Access (CDMA)
  • Global System for Mobiles (GSM)

Du kan ta reda på vilken som är genom att öppna baksidan: Om det finns ett SIM-kort har du en GSM-telefon. När detta skrivs är T-Mobile, AT&T och alla företag med ett MVNO-avtal (Mobile Virtual Network Operator) med dem GSM-enheter. SIM-kortet är där vissa grundläggande data om din telefon, som ditt telefonnummer, bor; så kan du köpa en ny telefon, komma in på ditt SIM-kort och ha samma telefonnummer.

CDMA-telefoner är olika; numret är effektivt trådanslutet till enheten. Tekniskt sett är CDMA-telefoner inte låsta, men CDMA och GSM "pratar" inte med varandra, så det är en svag punkt. Kontrollera din LG-telefonhandbok för att se om det är en ”hybridtelefon” som kan prata med båda nätverken. Om det är så kan du låsa upp det.


Hur låser du upp en LG-telefon

Om du har en LG-telefon med ett avtagbart SIM-kort är det enkelt att låsa upp enheten så att du kan använda den med en annan operatör. Här är hur:

  1. Hitta ditt IMEI-nummer. Tänk på IMEI som din telefons globala identitet; det är ett nummer som är unikt för din enhet som identifierar det. För att hitta den öppnar du appen Inställningar och går till Allmänt > Om telefonen > status.

  2. När du har IMEI, kontakta din nätverksleverantör. De ber om din identitet och IMEI för din enhet. De måste kontrollera att IMEI inte är "blockerad", vanligtvis på grund av att de rapporterats stulna eller på grund av obetalda räkningar.

  3. När det är rensat, begär en upplåsning. De utför antingen upplåsning för dig på distans eller leder dig att ladda ner en app som går igenom upplåsningsprocessen.

  4. Om du byter leverantör, kontakta ditt nya nätverk och fråga dem om det finns något annat de behöver från dig. Beroende på din telefon kan du behöva ett nytt SIM-kort eller ta med enheten till en butiksfront för att slutföra processen.