Hur Shazam en låt på din telefon

De flesta antar att Shazam bara är användbart för att identifiera musik från externa ljudkällor. Appen kan dock också användas för att lyssna på musik som spelas på din bärbara enhet. Så länge din enhet håller mikrofonen aktiv medan du spelar en låt bör du kunna använda Shazam.

Miguel Co / Lifewire

För att ta reda på hur du gör detta, följ handledningen nedan.


Använda Shazam för att identifiera en låt som spelas på din enhet

Om du inte har den här gratisappen installerad, ladda ner den för ditt specifika operativsystem. Här är några direkta nedladdningslänkar för din bekvämlighet:

 • iOS-version av Shazam
 • Shazam för Android
 • Shazam på Windows Phone
 1. Starta Shazam-appen. Detta måste köras i bakgrunden innan du börjar spela musik.

 2. Nu måste du köra din favoritmusikuppspelningsapp på din enhet. Välj det okända spåret du vill att Shazam ska lyssna på och börja spela det. I det här exemplet använde vi RadioApp Pro, en app som strömmar markbundna radiostationer till din telefon.

 3. Byt tillbaka till Shazam-appen och tryck på fångstknappen. Efter några sekunder ska du se ett resultat. Så snart detta händer kommer informationen att läggas till i listan över Shazam-taggar.

 4. Om du har en ljudfil som innehåller flera låtar kan du helt enkelt trycka på inspelningsknappen varje gång en ny låt börjar spelas.

 5. När du har spelat upp alla okända låtar på din telefon kan du visa en lista över spår som identifierades genom att klicka på Taggar-menyn i appen. Att välja en i listan ger dig möjlighet att köpa spåret från iTunes Store, men du kan också strömma hela låten med Spotify eller Deezer.

tips

 • Om du har problem med att identifiera låtar, försök sedan öka volymen på din enhet. Ibland kommer Shazam inte att kunna höra en sång som spelas om mikrofonen inte tar upp ljudet.
 • Ett annat sätt att lösa problemet med att Shazam inte hörs låtar korrekt är att använda öronsnäckor eller hörlurar. När du är ansluten, håll öronsnäckorna precis bredvid enhetens mikrofon för att se om det löser problemet. Du kan behöva leka med volymen för att få rätt nivå.
 • Om du väljer att strömma identifierade spår med Spotify eller Deezer behöver du relevanta appar installerade på din enhet.

Lämna en kommentar