Hotspot Shield VPN Review: Allt du behöver veta

Hotspot Shield


Installationsprocess: snabbt och enkelt

Nedladdning och installation av Hotspot Shield följer standardinstallationsmetoder från Windows installationsprogram, Google Play och App Store. Det tar bara några minuter att komma igång.

Hotspot Shield är redo att skydda din integritet så snart du slår på den. Det finns bara några få inställningar som kan anpassas. Hotspot Shield kan ställas in för att starta automatiskt vid start, förhindra IP-läckage, koppla bort VPN när det inte finns någon internetanslutning och aktiveras automatiskt när du ansluter till Wi-Fi-hotspots. På Android finns det också ett alternativ att stänga av VPN när enheten är i viloläge.

Design: Endast grunderna, men lätta att använda

Hotspot Shield-appen beskrivs bäst som minimalistisk. Windows-appen har en anslutningsknapp, en serverlista, dataöverföringsstorlek och den virtuella adressen. Android-appen har alla dessa plusinställningar för att automatiskt välja den optimala servern, stänga appar och ta bort skräpfiler. Android-appen kan också ställas in för att starta Hotspot Shield automatiskt när utvalda appar startas.

Hotspot Shield-appen är lätt att förstå och använda, även om du aldrig har använt en VPN tidigare. Klicka bara på På och Av-reglaget för att dölja din surfaktivitet. Det är också enkelt att välja en annan webbplats. Hotspot Shield listar bara länder, så det är inte möjligt att välja en server baserat på stadens plats.

Om du vill lära dig hur du använder Hotspot Shield VPN hittar du hjälp i apparna. Välj ett hjälpämne för att visa instruktioner eller för att öppna en webbsida med mer information.

Hotspot Shield använder det proprietära Catapult Hydra-protokollet som ansluter en enhet till flera servrar samtidigt

Hotspot Shield


Prestanda: Bra hastighet med vissa anslutningsproblem

En sak som verkade annorlunda med Hotspot Shield är att det bara är möjligt att byta land och inte välja specifika servrar eller till och med städer. Appen listar inte serverplatser i ett land. Anledningen till detta är att Hotspot Shield använder det proprietära Catapult Hydra-protokollet som ansluter en enhet till flera servrar samtidigt. AnchorFree hävdar att detta gör Hotspot Shield-anslutningar starkare och snabbare över långa sträckor.

Vi mätte nedladdnings- och uppladdningshastigheter med sex olika verktyg för testning av bandbredd online. Den maximala nedladdningshastigheten vi kunde uppnå var 321.68 Mbps på vår 1 Gbps-anslutning, vilket gör Hotspot Shield till en av de snabbaste VPN-enheterna vi har testat.

Under regelbunden användning, som att surfa på nätet, skicka e-postmeddelanden och andra onlineuppgifter, märkte vi ingen avmattning eller fördröjning jämfört med andra VPN som vi har testat.

Vi stötte på ett problem när vi testade Hotspot Shield på Windows. Något gick fel med VPN och det tog mer än några sekunder att lösa det. Efter att ha väntat några minuter löst problemet genom att starta om datorn.

Vi stötte också på anslutningsproblem på vår Android-surfplatta. Under våra tester kunde vi inte ansluta till VPN. Vi klickade på ansluten, men knappen snurrade bara i cirklar. Efter att ha läst igenom hjälpfilerna i appen och utfört en del felsökning bestämde vi oss för att problemet berodde på att en annan VPN-app installerades på surfplattan. Att ta bort den andra VPN-appen löste problemet och vi kunde ansluta.


Streaming: Fungerar med flera streamingtjänster

Hotspot Shield har inga dedikerade strömmande servrar, men vi hade lycka till att få olika streamingtjänster att fungera på de vanliga servrarna. Vi kunde ansluta till Netflix i Japan, USA och Storbritannien, Hulu i USA och till och med BBC iPlayer i Storbritannien.

Sekretesspolicy: Inte så privat som det borde vara

Även om Hotspot Shield använder kryptering på hög nivå, har det funnits oro för otydlig och otydlig datadelning och trafikomdirigering i den fria versionen. År 2017 lämnade Center for Democracy and Technology in ett klagomål till Federal Trade Commission om dessa okända metoder och bad att dessa metoder skulle anses vara orättvisa och vilseledande.

År 2018 fanns det en annan rapport från National Vulnerability Database om läckage i användardata som identifierade användarnas namn och platser.

Det har förekommit oro för icke-avslöjad och otydlig datadelning och omdirigering av trafik

Efter att dessa klagomål uttrycktes uppdaterade AnchorFree sin integritetspolicy. De lagrar, loggar eller delar inte längre användarnas IP-adresser och de raderar IP-adresser efter varje VPN-session är stängd. De delar inte heller personlig information med tredje part utan anknytning. De delar dock denna information med tjänsteleverantörer de använder för intern teknik och affärsverksamhet.

Hotspot Shield

Säkerhetsfunktioner: Använder ett eget protokoll

AnchorFree använde tidigare industristandard OpenVPN-protokollet, men de har bytt Hotspot Shield till sitt eget Catapult Hydra-protokoll. De hävdar att detta protokoll är snabbare än OpenVPN, och lika säkert, men det är omöjligt att verifiera det på grund av teknikens egenart.

Vi tvekar att rekommendera en VPN som är så ogenomskinlig, eftersom du inte kan lita på experter från tredje part för att titta på hur systemet fungerar och försäkra att det inte finns något fiskigt på gång. Även om det är sant att Hotspot Shield är ganska snabbt, vill alla som verkligen är bekymrade över säkerhet leta efter en tjänst som erbjuder OpenVPN som ett alternativ.

Torrenting: Inga dedikerade servrar

Hotspot Shield tillåter torrenting på deras tjänst, även om de inte har servrar som är inställda för det specifikt. Vi stötte inte på några peer-to-peer-problem under vår testning, och VPN innehåller också en kill-switch för att skydda din identitet i händelse av att din anslutning avbryts med en torrent-körning.

Annonsblockering: ingår inte

Hotspot Shield innehåller inte någon form av annonsblockerare. Vissa VPN-tjänster inkluderar den här funktionen som ett extra lager av skydd, och det är särskilt användbart när VPN kan stänga av annonsspårare och skadlig kod på DNS-nivå innan förfrågningar görs. Om du är intresserad av den typen av funktioner måste du fortsätta leta.

Kundtjänst: Svårt att hitta

Hotspot Shield har ett supportcenter där du kan hitta svar på vanliga frågor, felsökningsinformation om vanliga problem och visa guider i varje app, men att hitta faktisk kundsupport är något svårt.

Om du följer några av felsökningsguiderna till slut hittar du så småningom en länk för att skicka en supportförfrågan. Detta är Hotspot Shields biljettbaserade supportsystem, som verkligen borde vara mycket lättare att hitta än det är.

Pris: Prenumerationsplaner erbjuder det bästa priset

Hotspot Shield erbjuder en gratis plan och premiumplaner. Premiumplanerna erbjuder betydligt fler fördelar än gratisplanen. Premiumplanerna täcker upp till fem enheter, har tillgång till alla virtuella platser, har obegränsad databandbredd och tillgång till alla webbplatser, är tilläggsfria och levereras med ett dedikerat kundsupportteam. Den kostnadsfria planen har endast tillgång till platser i USA, stöder en enda enhet, är begränsad till 500 MB bandbredd per dag, stöds av tillägg och visar en Premium Payment Wall när du går till strömmande innehåll som Netflix.

Priset för Hotspot Shield är jämförbart med andra VPN-tjänsteleverantörer när du prenumererar på en ett- eller treårsplan. Att betala för Hotspot Shield varje månad kan vara dyrt. Månadspriset är $ 12.99 per månad. En årsplan är $ 72 eller $ 6 per månad. Treårsplanen är $ 108 eller $ 3 per månad.

Hotspot erbjuder en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Hotspot erbjuder också en gratis provperiod på sju dagar men kräver ett kreditkort eller PayPal-konto för att bearbeta försöket. Den sju dagars testversionen förnyas automatiskt till en månads pris på 12.99 USD och faktureras varje månad efter provet. För att få ett bättre pris måste du uppdatera din prenumeration till antingen ett- eller treårsplanen.

Det finns andra VPN-tjänster tillgängliga med Hotspot Shield. Dessa tjänster kommer dock med ett extra pris.

 • Device Boost lägger till ytterligare fem enheter på ett konto (för totalt 10 enheter) och kostar extra $ 8.99 varje månad.
 • Dedikerade Ultra-servrar ger åtkomst till dedikerade servrar som endast är tillgängliga för begränsade användare. Dessa servrar ger snabbare service och är en cool funktion för dem som vill ha ett snabbare sätt att strömma innehåll. Denna tjänst kostar också 8.99 USD per månad.

Tävling: Hotspot Shield vs NordVPN

Hotspot Shield är en stark konkurrent när man jämför storleken på sin serverbas med andra VPN-leverantörer. Hotspot Shield har 3,200 70 serverplatser i 5,770 länder jämfört med NordVPNs 60 XNUMX servrar i XNUMX länder. Med detta stora antal servrar kan Hotspot Shield tillhandahålla snabb och stabil tjänst som kan jämföras med andra VPN-tjänster.

Hotspot Shield skiljer sig från NordVPN och andra konkurrerande VPN-tjänster på krypteringssidan av säkerhetsprotokollet. Nord och de flesta andra populära VPN-tjänster använder OpenVPN och IKEv2, med några inklusive eller L2TP / IPSec och andra; Hotspot Shield använder sin egen Catapult Hydra-teknik. Catapult Hydra är baserad på TLS 1.2 med AES-128-kryptering, vilket är lika säkert som tävlingen.

Problemet med att använda egen programvara är att det inte är lätt att se vad som händer. Med OpenVPN är det möjligt för experter att titta på systemet och se att det är riktigt säkert, vilket helt enkelt inte är möjligt med Catapult Hydra.

SLUTOMDÖME

Snabb men inte utan nackdelar.

Hotspot Shield är en stark aktör bland VPN-tjänsteleverantörer, men vår erfarenhet av anslutningsproblem och de höga priserna gör detta VPN mindre än önskvärt. Men om hastighet är dina viktigaste kriterier är Hotspot-sköld en av de snabbaste VPN: erna vi har testat.

Specifikationer

 • Produktnamn Hotspot Shield

 • Pris $ 13

 • Hastighet (snabbast observerade) 321.68 Mbps (testad på en 1 Gbps-anslutning)

 • Operativsystem Windows, macOS, Android, iOS

 • Enheter Fem enheter åt gången

 • Serverplatser 70+ länder

 • Antal servrar 3200+

 • Streaming Ja, testat Netflix (USA, Storbritannien, Japan), Hulu (USA), BBC iPlayer (Storbritannien)

 • Torrenting Ja, inklusive kill switch

 • Kryptering proprietär (katapult hydra)

 • Jurisdiktion USA

Lämna en kommentar