Hur man ändrar uppspelningshastigheten för Windows Media Player

Att ändra uppspelningshastigheten för Windows Media Player kan sakta ner eller påskynda musik och andra ljud utan att ändra tonhöjden för originalspåret.

Windows Media Player kan också ändra uppspelningshastigheten visuellt, vilket kan vara användbart för att följa pedagogiska videor, till exempel när slow motion kan hjälpa dig att bättre förstå ett koncept.

Denna procedur fungerar för Windows Media Player 12 på Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10.


Hur man ändrar uppspelningshastigheten för Windows Media Player

  1. Öppna en låt. Byt visningsläget från biblioteket eller huden genom att gå till utsikt > Nu spelas. Om WMP-menyraden inte visas, använd ctrl+M kortkommando för att aktivera den. Du kan till och med använda ctrl+3 för att omedelbart växla vyn till Nu spelas utan att använda menyraden.

  2. Högerklicka på skärmens huvudområde och välj förbättringar > Inställningar för spelhastighet.

  3. På skärmen för inställningar för spelhastighet som nu ska vara öppen väljer du Sakta, normala, or Snabb för att justera hastigheten med vilken ljud / video ska spelas. Värdet 1 är för normal uppspelningshastighet medan en lägre eller högre siffra antingen saktar ner eller påskyndar uppspelningen.

  4. Ladda om spåret om WMP slutar svara efter att du har ändrat hastigheten flera gånger. Verktyget för hastighetsinställningar stannar ibland om WMP inte kan konfigurera om spåret för den önskade anpassade hastigheten på tillräckligt lång tid för att ladda om spåret innan du gör en ny hastighetsändring.