Hur man ansluter Netflix till TV

Det finns många sätt att titta på Netflix på din TV. Så länge din enhet - oavsett om det är en TV, Blu-ray-spelare, spelkonsol, mediaspelare eller mobil enhet - är ansluten till internet, bör du kunna strömma utan problem. I den här guiden visar vi dig hur du ansluter Netflix till din TV med olika enheter.

Besök devices.netflix.com för att se kompatibla märken och enheter.


Hur man tittar på Netflix med en TV-app

Det enklaste sättet att få Netflix på din TV är kanske med en Smart TV-app. Tillgänglig på Smart-TV från LG, Philips, Samsung, Sony, Vizio och andra, Netflix-appen fungerar på samma sätt som webbläsarversionen, men du kan inte se din DVD-kö om du har en.

Netflix

Att starta Netflix på en Smart TV varierar beroende på märke. vissa modeller har en Netflix-knapp på fjärrkontrollen, medan andra har en knapp för respektive Smart TV-plattform. Se din TV: s handbok för att ta reda på hur du öppnar och loggar in på Netflix-appen.

Uppspelningsproblem? Se till att din Smart TV och Netflix-appen är uppdaterade.

Anslut Netflix till TV med en mediaspelare, spelkonsol, Blu-Ray-spelare eller kabel-TV-prenumeration

Det finns många enheter som kan streama Netflix, av vilka du kanske redan har hemma. Dessa inkluderar:

  • Mediaspelare: Enheter som Apple TV, Roku, Fire TV och Nvidia Shield har Netflix-appar. Beroende på enhet kan Netflix redan vara installerat, eller du kan behöva besöka företagets app store för att ladda ner den. På Apple TV kan du välja att faktureras för Netflix via iTunes snarare än direkt via Netflix.

Från och med den 1 december 2019 stöder Netflix inte längre äldre Roku-enheter. Streameren säger att "tekniska begränsningar" förbjuder stöd för följande Roku-modeller: Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player och Roku SD Player.

  • Spel konsoler: PlayStation- och Xbox-konsoler har också Netflix-appar. Du kan ladda ner den från PlayStation Store eller Microsoft Store. Nintendos nuvarande konsol, Switch, stöder inte Netflix just nu, men äldre konsoler som 3DS och Wii U gör det.
  • Kabel-TV digitalboxar: Vissa kabelleverantörer erbjuder Netflix som en del av ett kabelpaket, inklusive Dish, RCN och Xfinity. Xfinity X1-digitalboxen har en underhållningsplattform där användare kan komma åt appen. Andra leverantörer erbjuder Netflix som en annan kanal i deras sortiment. Kontakta din lokala leverantör för mer information.
  • Blu-Ray-spelare: Varumärken inklusive LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Sony och Toshiba inkluderar ett Netflix-alternativ på sina spelare. I de flesta fall kan användare komma åt den via spelarens videomeny.
  • bärbara datorer: Du kan naturligtvis titta på Netflix på din dator och du kan också ansluta den skärmen till din TV med en HDMI-kabel.

Hur man ansluter Netflix till TV från en telefon

I iOS och Android Netflix-appar kan du strömma vad du tittar på på din TV via en enhet som en Chromecast eller Roku. Så här gör du det:

  1. Öppna Netflix-appen och tryck på Maska ikonen.

  2. Välj den enhet du vill strömma till.

  3. Cast-ikonen blir blå när den är ansluten. Därefter bör du se Netflix-appen på din TV-skärm.

  4. Spela en Netflix-film eller visa som vanligt på din mobila enhet.


Lämna en kommentar