Hur man bygger en advokatwebbplats

#


Även en advokat behöver en webbplats för att marknadsföra sitt företag

Förr var det så att man kunde arbeta som advokat i åratal, men så är det inte längre. Antalet advokater har ökat exponentiellt och det är svårare än någonsin att ta sig en liten del av marknaden. Att specialisera sig på ett juridiskt område kan hjälpa dig att hitta nya klienter, men det räcker inte.

Att öppna en webbplats om din verksamhet kan vara en bra väg framåt. Det är inte många advokater som ger sig ut på det här äventyret och det kan vara en bra idé att positionera dig i sökmotorerna före dina kollegor. Att skapa en webbplats kräver kunskaper och en budget som inte alla har. Särskilt om du är nybörjare är det svårt att ha några tusen euro för att anförtro förvaltningen av din webbplats åt en professionell person. Men ge inte upp: det finns onlinetjänster som gör det möjligt att skapa en webbplats med bara några få klick.

Särskilt domännamn

För att tänka på hur man skapar en webbplats för en advokatbyrå är det nödvändigt att fokusera på det namn som portalen ska få. Domännamnet bör endast innehålla advokatbyråns namn. Alternativt kan du använda ditt förnamn, efternamn och avsluta med advokat ("www-marcorossiavvocato.it" till exempel).


Vem du är

Det viktigaste avsnittet på webbplatsen är "Om dig/Vem vi är". På den här sidan ska du ge användaren en mycket bred översikt över ditt universitet och din yrkeskarriär. Du bör ange alla kurser på forskarnivå som du har deltagit i och de viktigaste ärenden som du har deltagit i. Dessutom får inte ditt specialområde saknas: advokater är inte alla likadana och alla är experter på olika områden. Slutligen bör det också finnas en liten personlig mapp som berättar lite om ditt liv med tillhörande bild. Om du måste skapa en "Om oss"-sida för en advokatbyrå som består av flera advokater måste du skapa en fil för varje partner.


Blogg

En sektion med de viktigaste fallstudierna (perfekt förklarade) och ett slags "uppslagsverk" med en förklaring av alla facktermer är ett måste på webbplatsen för en advokat som vill bli en referenspunkt för sin bransch. Att skapa en blogg på webbplatsen är det enklaste sättet att få ackreditering i branschen och bli en framgångsrik advokat.

Vikten av SEO

För advokater är mun till mun värda mer än tusentals euro som investeras i reklam. Men om du vill utvidga dina gränser och öka din kundkrets kan du investera i SEO, dvs. strategier för innehållsoptimering som gör att du hamnar på de främsta platserna i sökmotorerna för de viktigaste sökorden inom ditt område. När en användare inte vet vilken advokat han eller hon ska vända sig till söker han eller hon på webbplatser som Google, Bing och Virgilio efter de bästa advokaterna. Att vara med på de främsta platserna ger dig en strategisk fördel gentemot dina kollegor. Men för att ligga i topp måste du investera tid och pengar i SEO-inriktat innehåll. Det är ett tidskrävande arbete, men det lönar sig i slutändan. För att hitta de nyckelord som används mest av användare inom den juridiska sektorn kan du använda kostnadsfria online-verktyg som Google Keyword Planner och Answerthepublic.

Bokningsformulär

Det enklaste sättet för användare att komma i kontakt med en advokat är att inkludera ett bokningsformulär, som gör det möjligt för potentiella klienter att kontakta dig, även om det bara är för att förklara sitt problem.

Nyhetsbrev

Om du bestämmer dig för att starta en blogg och bli en referenspunkt för din sektor måste du också skapa ett nyhetsbrev för att hålla användare/kunder informerade. Men för att kunna skicka ett nyhetsbrev till människors e-postadresser måste du få deras tillstånd.

Lämna en kommentar