IPad 7 och iPad Mini 5 lanseras under våren


I slutet av våren 2019 kommer Apple att lansera den nya veckogenerationen av iPad och iPad Mini 5. Så här kommer de att se ut

Nya bekräftelser fortsätter att komma in om lanseringen av de nya iPads i början av nästa sommar. Efter tidigare rykten från Kina har nyhetssajten DigiTimes publicerat ny information om iPads. De nyheter som portalen rapporterar om kommer direkt från leverantörer som arbetar med nästa surfplatta: Apple planerar att lansera två nya billiga iPad på marknaden. Den första skulle vara iPad 7, medan den andra skulle vara iPad 5 Mini, som skulle uppdateras nästan fyra år efter att den senaste modellen släpptes.

Företaget i Cupertino vill fortsätta på den inslagna vägen från förra året, då man lanserade den sjätte generationens iPad till ett mycket lägre pris än tidigare trots ett tekniskt kort av all respekt. iPad 7 förväntas ha en ny, något större skärm och tunnare ramar, medan iPad Mini 5 kommer att bli en fullfjädrad iPad Pro med en sju-tumsskärm. Surfplattorna kommer att vara avsedda för studievärlden, för barn som vill ha en enhet som är lätt att använda och ta med sig till skolan.

Som iPad 7 och iPad Mini 5 kommer att se ut

Den sjunde generationen iPad förväntas inte störa Cupertinos design av surfplattor. Den kommer att ha en 10-tumsskärm, något större än iPad 6:s 9,7-tumsskärm. A11 Bionic-processorn med stöd för artificiell intelligens kommer att finnas ombord. RAM-minnet kommer att vara 3 GB och lagringsutrymmet kommer att börja på 64 GB. På baksidan finns fortfarande en enda kamera som använder artificiell intelligens för att förbättra bildkvaliteten. Kameran på framsidan kommer att användas för FaceTime-samtal.

Ipad Mini 5 kommer tillbaka till marknaden efter nästan fyra års frånvaro. Apple hade slutat uppdatera enheten i väntan på att produktionen skulle upphöra. Men nu har kursen ändrats. iPad Mini är tillbaka på marknaden med den femte generationen och helt nya tekniska funktioner. Mycket kraftfullare (ett slags iPad Pro Mini) och utformad för studenter som vill använda en teknisk enhet för att stödja sina studier. iPad Mini 5 kommer att ha en 7-tumsskärm och en A10- eller A11 Bionic-processor med minst 2 GB RAM och 64 GB intern lagring.


När kommer de nya iPads 

Det finns inget officiellt datum för lanseringen av enheterna, men DigiTimes spekulerar i att de kommer att presenteras under våren 2019. Ett marknadsutlämnande i april 2019 är troligt. Det är svårt att förutspå priset på iPad 7 och iPad Mini 5, men i båda fallen bör det inte överstiga 500 euro.


Lämna en kommentar