Hur man hittar dolda Facebook-meddelanden

Ett sätt Facebook skyddar din integritet är att skapa två separata inkorgar för meddelanden. En är för vanliga meddelanden från dina vänner och icke-vänner som skickar meddelanden för att ansluta. Den andra inkorgen liknar en skräppostmapp. Den innehåller dolda Facebook-meddelanden från icke-vänner som sociala medier tror att du inte vet.

Facebook tar inte bort dessa meddelanden. Det skickar inte en varning för att meddela dig att det finns nya meddelanden i den dolda inkorgen, så du bör regelbundet kontrollera den. Så här gör du på skrivbordet och via Facebook Messenger-appen för Android och iOS.

Om Facebook tror att du känner någon baserat på kontakter med dina nuvarande vänner kommer det att leverera ett nytt meddelande från den här personen som en meddelandeförfrågan. Om det inte finns några bevis för att du känner till avsändaren skickar Facebook dem till din skräppostlåda.


Få åtkomst till dolda Facebook-meddelanden från skrivbordet

Det snabbaste sättet att kontrollera dina dolda meddelanden på Facebook på skrivbordet är genom att öppna de specifika länkarna för meddelandeförfrågningar och filtrerade meddelanden i din webbläsare.

Du kan också söka efter dessa dolda meddelanden på skrivbordsversionen av Facebook med hjälp av stegen nedan.

 1. Öppna Facebook och välj Messenger ikonen längst upp till höger på Facebook.

 2. Välja Tillbehör som ser ut som tre punkter högst upp på Messenger-menyn.

 3. Välja Meddelandeförfrågningar i menyn.

 4. Välj meddelandet i listan över meddelanden och välj antingen Svara för att öppna konversationen, eller Radera för att ta bort begäran.

 5. Välja Se alla i Messenger för att söka efter skräppostmeddelanden.

 6. Välja Se skräppost i den vänstra rutan. Alla skräppostmeddelanden visas i huvudfönstret.

Visa dolda Facebook-meddelanden med Messenger på Android

 1. Öppna Messenger-appen på din Android-telefon och tryck på ikonen för personer längst ner på skärmen.

 2. Tryck på din profilbild i det övre vänstra hörnet av chattfönstret.

 3. Välja Meddelandeförfrågningar.

 4. Välja Du kanske vet för att se meddelandeförfrågningar och Spam för att se meddelanden markerade som skräppost. Välj att acceptera eller ta bort


Visa dolda Facebook-meddelanden med Messenger på


iOS

 1. Öppna Messenger på din telefon och tryck på Personer ikonen längst ner på skärmen.

 2. Tryck på Konversation ikonen längst upp till höger för att öppna en ny sida som visar dina önskemål.

 3. Tryck på varje meddelande och tryck på Acceptera för att öppna konversationen eller Nedgång för att ta bort begäran.

Facebook-meddelandeförfrågningar och gemenskapsstandarder

Facebook verkställer gemenskapsnormer som täcker mobbning, trakasserier, hot och sexuellt våld eller exploatering. Om du känner att du har fått ett meddelande som bryter mot dessa standarder kan du rapportera meddelandet till Facebook. Rapportering av ett hemligt meddelande dekrypterar det krypterade meddelandet så att Facebooks hjälpteam kan granska meddelandet.

När detta händer berättar Facebook inte den person som startade det hemliga samtalet. När du rapporterar en hemlig konversation dekrypteras senaste meddelanden från den konversationen och skickas säkert från din profil till Facebook för granskning. Du har också möjlighet att blockera vem som helst från att skicka meddelanden till dig på Messenger. Du kan också blockera dem på Facebook.

Lämna en kommentar