Hur man markerar Facebook-meddelanden som olästa

Facebook meddelar dig när du får nya meddelanden om dina inställningar tillåter det. Annars får du reda på om du har nya Facebook-meddelanden när du öppnar webbplatsen eller appen. Om du tittar på dem och väljer att svara senare kanske du vill påminna dig själv om att du fortfarande har meddelanden som väntar på svar. Lär dig hur du markerar ett meddelande som oläst på Facebook.


Hur man markerar ett meddelande som oläst på Facebook

Processen för att markera dina öppnade meddelanden på Facebook som olästa beror på om du öppnar Facebook på din dator eller använder Messenger-appen. Så här markerar du ett meddelande som oläst från din webbläsare:

  1. Öppna Facebook i din webbläsare och välj Meddelanden (den ser ut som en pratbubbla) i det övre högra hörnet av sidan för att se dina nyligen mottagna meddelanden.

  2. Håll musen över den konversation du vill markera som oläst. När du gör det kommer det upp en cirkel med tre prickar i den. Klicka på den och välj Markera som oläst.
  3. Om du inte hittar den konversationen du letar efter klickar du på Visa alla i Messenger längst ned på skärmen som visar dina senaste meddelanden. Följ sedan steg 2 igen. I vissa äldre versioner av Facebook kan den lilla rutan med de tre prickarna vara ett kugghjul istället.

Andra alternativ från den menyn inkluderar Inaktivera konversation, Visa profil, Röstsamtal, Videochatt, Arkivera chatt och Ta bort chatten.

Messenger-appen till mobiler eller läsplattor.

Facebook har två mobilappar: Facebook och Messenger. Även om du kan få en notifikation i Facebook-appen när du får ett meddelande, behöver du Messenger-appen för att läsa och svara.

Så här markerar du meddelanden som olästa i Facebook Messenger-appen:

  1. Öppna Messenger-appen på din mobila enhet.

  2. Håll fingret på en konversation.

  3. Tryck på hamburgarknappen (knappen som ser ut som tre linjer ovanpå varandra) som visas på höger sida för att öppna en meny.

  4. Välj Markera som oläst.

Andra alternativ i menyn inkluderar Ignorera meddelanden, Blockera, Markera som skräppost och Arkivera.


Lämna en kommentar