Hur man konverterar ett Word-dokument till HTML

När du har ett Microsoft Word-dokument som du vill använda på en webbsida kan du skapa Word för att skapa HTML-dokument och webbsidor. Eller använd andra verktyg för att konvertera Word-dokument till ett format som är lämpligt för webben. Lär dig när du ska använda Word för att skapa HTML-dokument och när andra alternativ är bättre.

Instruktionerna i den här artikeln gäller Word för Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 och Word 2010.


Använd Word för att spara dokument som HTML

När du vill konvertera Word DOC-filer till HTML, börja med Microsoft Word. Word är inte ett perfekt sätt att skapa HTML-dokument och skapa webbsidor från grunden. Det inkluderar inte de användbara funktionerna och kodningsmiljön som finns i HTML-redigeringsprogram.

Notepad ++ är en enkel textredigerare som erbjuder vissa HTML-funktioner som gör författarsidorna enklare än att konvertera dokument till HTML i Word.

Hur man sparar ett Word-dokument som en webbsida

Så här konverterar du snabbt ett Word-dokument till HTML- eller webbsidformat:

  1. Öppna Word-dokumentet du vill konvertera till HTML. Eller öppna ett nytt, tomt dokument och ange texten du vill konvertera till en HTML-fil.

  2. Gå till Fil fliken och välj Spara som or Spara en kopia för att spara dokumentet.

  3. Välj den plats där du vill spara HMTL-filen.

  4. i Ange filnamn här textruta, ange ett namn för dokumentet.

  5. Välj Spara som typ rullgardinspilen och välj Webbsida (* .htm; * .html).

  6. Välja Save.

Begränsningar för att konvertera Word-dokument till HTML

Word är ett bekvämt sätt att konvertera sidor när du behöver dem snabbt på en webbplats, men det är inte den bästa långsiktiga lösningen för onlinepublicering. När det används som en webbsidoredigerare lägger Word till konstiga stilar och taggar till HTML-koden. Dessa taggar påverkar hur ren kodad din webbplats är, hur den fungerar för mobila enheter och hur snabbt den laddas ned.

Ett annat alternativ är att skapa dokumentet i Word, spara filen med tillägget DOC eller DOCX, ladda upp DOC-filen till din webbplats och skapa en nedladdningslänk på en webbsida så att besökare kan ladda ner filen.

Använd en webbredigerare för att konvertera DOC-filer till HTML

De flesta webbredaktörer har möjlighet att konvertera Word-dokument till HTML. Till exempel konverterar Dreamweaver DOC-filer till HTML i några steg. Och Dreamweaver tar bort de konstiga stilar som Word-genererad HTML lägger till.

När du använder en webbredigerare för att konvertera Word-dokument till HTML ser sidorna inte ut som Word-dokumentet. Word-dokumentet ser ut som en webbsida.


Konvertera Word-dokumentet till en PDF

Om konvertering av Word-dokument till HTML inte gav önskat resultat, konverterar du dokumentet till en PDF. En PDF-fil visas precis som Word-dokumentet och den kan visas inline i en webbläsare.

Nackdelen med att använda PDF-filer är att en PDF är en platt fil för sökmotorer. Sökmotorer söker inte efter PDF-filer efter innehåll och rankar inte PDF-filer efter nyckelord och fraser som potentiella webbplatsbesökare kan leta efter, vilket kanske eller inte kan vara ett problem för dig. Om du bara vill att ett dokument som du skapade i Word ska visas på en webbplats är en PDF-fil ett bra alternativ att överväga.


Lämna en kommentar