Hur man skickar meddelanden på Tinder

Tinder kan vara ett bekvämt verktyg för att träffa nya människor, men dess funktion för att skicka ett meddelande till en annan användare skiljer sig väsentligt från andra dejtingappar. Här är allt du behöver veta om hur du skickar meddelanden till någon på Tinder.


Hur meddelanden fungerar på Tinder

Till skillnad från de flesta andra sociala medier och dejtingappar som låter dig omedelbart skicka ett direktmeddelande (DM) till en annan användare, kräver Tinder att båda parter har uttryckt intresse för varandra innan man kan kommunicera.

Vad detta betyder är att du måste svepa åt höger på en användares profil för att registrera ditt intresse för dem och de måste också svepa åt höger på din profil för att visa att de är intresserade av dig. När båda parterna har svept höger på varandra kommer båda att få ett meddelande i appen om en ny match och en chattflik.

Förutom att svepa åt höger kan du också trycka på hjärtikonen på en användares Tinder-profil för att uttrycka intresse. Båda åtgärderna har samma funktion.

Ibland kan det kräva lite väntan på att den andra användaren ska se din profil och gilla den efter att du gillat dem, men om de redan har gillat dig kommer du omedelbart att meddelas om matchen när du sveper höger.

Om den andra användaren aldrig ser din profil eller väljer att svepa åt vänster på grund av att de är ointresserade, kommer du inte att matcha och kommer aldrig att kunna meddela varandra på Tinder.

Hur man chattar med någon i Tinder-appen

När du väl har matchat med någon på Tinder kan ni skicka meddelanden till varandra via chattfliken i appen. Dessa instruktioner är desamma för både iOS- och Android-versionerna.

 1. När du har matchat med någon på Tinder, tryck på ikonen som ser ut som en pratbubbla i det övre högra hörnet av appen.Om du omedelbart matchar med en annan användare efter att ha svept höger på deras profil kan du få ett helskärmsmeddelande som uppmanar dig att skicka meddelanden till dem. Om du ser ett av dessa meddelanden, tryck bara på det för att börja skriva ett chattmeddelande direkt.

 2. Nu visas en skärm med alla dina matchningar listade horisontellt överst med en vertikal lista över mottagna meddelanden under. Klicka på bilden på användaren du vill chatta med från topplistan.
 3. Ett chattfönster öppnas. Tryck på textfältet längst ner på skärmen och skriv ditt meddelande.Alternativt kan du också trycka på GIF-ikonen för att skicka en animerad gif eller Bitmoji Sticker-ikonen för att skicka en klistermärke.

 4. Tryck på Skicka.

 5. Ditt meddelande kommer nu att skickas till den andra personen ni båda kan nu chatta som på andra meddelandeprogram som WhatsApp, Vero och Facebook Messenger.

Hur man skickar ett meddelande på Tinder-webbplatsen

Du kan också skicka meddelanden till andra Tinder-användare på den officiella Tinder-webbplatsen. Här är hur.

Som med Tinder-apparna kan du bara skicka ett meddelande till någon annan på Tinder-webbplatsen om ni har matchat varandra.

 1. Gå till den officiella Tinder-webbplatsen och logga in på ditt konto.

 2. På vänster sida av skärmen ska du se en lista över alla du har matchat med på Tinder. Klicka på profilen för personen du vill börja chatta med.
 3. Längst ner på skärmen klickar du på textfältet där det står Skriv ett meddelande.

 4. Skriv ditt meddelande och klicka på Skicka-knappen.

  Alla Tinder-meddelanden synkroniseras mellan webbversionen och alla appar som använder samma kontoinformation så att du kan starta en chatt på din dator och fortsätta den i Tinder-appen på din smartphone eller tvärtom.

 5. Din Tinder-chatt kommer nu att vara aktiv.

Lämna en kommentar