Hur man sparar webbsidor i Internet Explorer 11

Spara en kopia av en webbsida på hårddisken för offline-läsning i Internet Explorer 11. Beroende på webbsidans struktur kan du kanske se den sparade källkoden, bilder och andra multimediafiler utan internetanslutning.

Instruktionerna i den här artikeln gäller Internet Explorer 11.


Hur man laddar ner webbsidor i IE 11

För att ladda ner webbsidor i Internet Explorer 11, öppna en sida och följ dessa steg:

 1. Välj Gear i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret och välj Fil > Spara som.

  Alternativt kan du använda kortkommandot ctrl+S att öppna Save Webbsida dialog ruta.

 2. i Spara webbsida dialogrutan, öppna målmappen och välj Spara som i rullgardinsmenyn för att välja ett format. Dina alternativ inkluderar:

  • Webarkiv, enstaka fil (* .mht): Paketerar hela sidan - inklusive bilder, animationer och medieinnehåll som ljuddata - i en MHT-fil. Om bilderna och annan data tas bort från livewebbplatsen har du fortfarande tillgång till det du sparade.
  • Webbsida, endast HTML (* .htm; * html): Sparar sidversionens textversion. Bilder, ljuddata och annat innehåll sparas inte. Dessa element ersätts med hyperlänkar till innehållet online. Så länge de refererade elementen finns online, kommer HTML-sidan att visa dessa element.
  • Webbsida, komplett (* .htm; * html): Sparar text, bilder och andra element på webbsidan för offline-användning. Det här alternativet liknar MHT-alternativet förutom att det skapar separata mappar för bilderna och andra element.
  • Textfil (* .txt): Sparar endast textdata. Bilder och platshållare för bilder sparas inte.

 3. Ange ett namn på filen i Filnamn textruta och välj Save.

Lämna en kommentar