Hur mycket kostar det Apple att tillverka iPhone 11

#


Apple kan tjäna upp till 1 000 dollar för varje såld iPhone 11 Pro Max.

Apples iPhone 11 kostar användaren nästan tre gånger så mycket som de kostar Apple, inklusive montering och exklusive marknadsföring. Det är vad analytiker på Tech Insights har kommit fram till. Som varje år kunde Tech Insights få fram en lista över de hårdvarukomponenter som döljer sig under iPhone-skalet.

Som ett resultat av detta kunde Tech Insights beräkna produktionskostnaden, inklusive montering och testning före försäljning av iPhone 11. Den analyserade modellen är toppmodellen iPhone 11 Pro Max med 512 GB lagringsutrymme i färgen Midnight Green som säljs för 1 449 dollar på Apples webbplats i USA och 1 689 euro i Italien. En analys av de interna komponenterna i den här versionen avslöjade inga stora överraskningar, varken ur teknisk eller ekonomisk synvinkel: bortsett från den elektronik som Apple tillverkar internt är det alla komponenter som kan köpas på marknaden och som används av många andra tillverkare i Android-världen.

Hur mycket kostar det att tillverka en iPhone

De dyraste komponenterna i iPhone 11 Pro Max är kamerorna: för första gången i iPhone-historien finns det tre kameror på baksidan (Sony), en på framsidan (Sony) och en infraröd frontkamera för TrueDepth (STMicroelectronics). Kamerasystemet för iPhone 11 Pro Max kostar totalt 73,5 dollar. Den näst dyraste komponenten är skärmen: 66,5 dollar. Apple lägger 64 dollar på att bygga A13-processorn (som innehåller 4 GB LPDDR4X RAM-minne tillverkat av Samsung) och 69,50 dollar på minnet.

Batteriet, som Apple inte vill att obehöriga tekniker ska röra vid, kostar bara 10,50 dollar. Modemet, som tillverkas av Intel, kostar 25,5 dollar (plus ytterligare 30 dollar för radioavdelningen). Den totala produktionskostnaden för iPhone 11 Pro Max 512 GB, inklusive 21 dollar för montering och testning, uppgår till 490 dollar.


Så mycket tjänar Apple på varje iPhone

Om iPhone 11 Pro Max kostar Apple 490 dollar, men säljs för 1 449 dollar, innebär det att Apple har en teoretisk marginal på nästan tusen dollar på varje såld smartphone. Naturligtvis är det en stor skillnad mellan teori och praktik, och inom de 1 000 dollar som finns där finns också stora kostnader för marknadsföring, logistik, butiksunderhåll, kundservice med mera.


Lämna en kommentar