Iliad, snart de första fasttelefoniutbudet: när de kommer

#


Iliad är redo att debutera i Italien med de första fasttelefoniutbudet år 2021. Det kommer att förlita sig på Open Fibers nätverk

I sin industriella utvecklingsplan hade Iliad fastställt att de första erbjudandena om fast telefoni skulle komma 2024. Men lanseringen kan komma mycket tidigare än väntat, redan 2021. Iliad Italias vd Benedetto Levi sade i en intervju med Milano Finanza att företaget ser på denna nya marknad med stort intresse och att det redan nu arbetar för att se till att de första erbjudandena kan göra debut så snart som möjligt.

Beslutet att trycka på gaspedalen kom efter utbrottet av Covid-19-pandemin, som visade hur viktigt det är för Italien att ha pålitliga aktörer som investerar i sitt nätverk för att förbättra tjänsten. Iliad har redan inlett informella samtal med Open Fiber, ett av de företag som bygger fiberoptiska nät i Italien, som sedan hyrs ut till enskilda operatörer. Detta är det val som Iliad verkar ha gjort för att göra sin debut på den fasta linjen: inga investeringar för att bygga ett nytt nät, utan ett kommersiellt avtal för att "hyra" Open Fibers nät.

Hur kommer Iliads fasta nät att se ut

Iliad har inga planer på att investera för att bygga ett nytt fibernät som förbinder hela Italien. Det skulle vara en alltför stor kostnad och framför allt skulle det bromsa marknadsdebuten. Därför verkar företaget ha valt det mest logiska valet: att förlita sig på Open Fiber, ett nätverk som nu förbinder de flesta italienska städer och som kommer att täcka 100 procent av territoriet under de kommande åren.

Open Fiber används redan av andra operatörer, vilket är ett tecken på att tjänsten är tillförlitlig. Iliad förväntas använda Open Fibers nätverk för att erbjuda nya kunder en höghastighets fiberoptisk anslutning. Detta kommer å ena sidan att minska de initiala kostnaderna och å andra sidan påskynda debuten på marknaden för fast telefoni.


Iliads erbjudanden för fast telefoni

För tillfället har Iliad inte läckt ut något om erbjudanden för fast telefoni. Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt skede och det är komplicerat och vilseledande att spekulera i priser. Men hjälp kan komma från Frankrike, där Iliad grundades och där företaget redan erbjuder fast telefoni. Det handlar om månadsabonnemang som omfattar multimedieinnehåll, till exempel kabel-tv och videostreaming. Erbjudanden som även skulle kunna erbjudas i Italien för att fånga upp nya kunder. Det enda som är säkert är Iliads policy på marknaden för fast telefoni: fasta priser och inga dolda kostnader.


Lämna en kommentar