Instagram, bilderna du ska undvika för att inte förlora följare

#


Vill du veta hur du snabbt kan öka dina följare på Instagram? Tänk först och främst på hur du inte ska förlora dem du redan har

Det spelar ingen roll om du är chef för sociala medier, instagrammare, enkel fotoentusiast eller helt nybörjare. Alla (eller nästan alla) användare som väljer att registrera sig på Instagram gör det med ett mycket specifikt mål: att öka antalet följare på kortast möjliga tid och skapa sig en liten plats i solen.

Tipsen om hur man ökar antalet följare på Instagram är naturligtvis oändliga, men alla är inte riktigt effektiva. Men ett av de enklaste knepen för att lyckas på Instagram ignoreras ofta (eller tystas ner): tappa inte bort följare. Om du lyckas bygga upp en bra fanbas och "hålla den" med tillfälliga bilder som läggs upp vid rätt tidpunkt har du tagit det första steget mot framgång på Instagram. För att undvika att förstöra ditt tidigare arbete är det dock alltid bäst att undvika de här sex typerna av inlägg: du kan med ett enda slag förlora förtroendet hos även dina mest lojala följare och plötsligt stå med en näve flugor.

Insta-bie

Alla har mer eller mindre ljugit minst en gång på sociala nätverk. Instagram är inget undantag: det finns tusentals "fiktiva" bilder och det är inte svårt att hitta en sådan. Detta är naturligtvis inget problem, såvida det inte blir normen: risken vi löper är att bygga upp ett liv parallellt med det vi lever, enbart för att användas och konsumeras av dem som följer vår profil. Så även om insta-skyllningar till en början kan hjälpa oss att öka antalet följare, är de på medellång och lång sikt kontraproduktiva. Kort sagt, undvik att ljuga för mycket, eftersom din trovärdighet och din profils framgång beror på det.


Överdos av selfies

En del selfies, då och då, kan vara acceptabla. Men var försiktig så att du inte överdriver: om du vill öka antalet följare på Instagram är det bäst att variera de olika typerna av bilder som du lägger upp så mycket som möjligt. Alltför många selfies skulle inte bara "döma" oss till social överexponering, utan också tråka ut allmänheten och ge det motsatta resultatet: antalet följare skulle obönhörligen sjunka i stället för att öka.


Matporr, vilken passion (kontraproduktivt)

Det som nyss sagts om selfies gäller även för mat: att lägga ut bilder av varje måltid du äter är kanske inte den mest lämpliga taktiken. Även om du är en berömd matbloggare (eller om du helt enkelt vill bli det) är en profil full av matbilder inte det bästa sättet att få fler följare på Instagram och se din popularitet öka. Rådet här är enkelt: kulinariska bilder är som salt, det är bara att tillsätta tillräckligt.

Hashtaggar är en bra idé

Att lägga till några hashtaggar i fotobeskrivningen är mer än lämpligt för att få likes och följare på Instagram. Om du lägger till några hashtaggar i din beskrivning kan du komma med i den dagliga trenden och bli känd av fler användare. Att lägga till för många gillare och följare kan dock också få motsatt effekt: Instagrammare som kommer till vår profil kommer att få intrycket av en "sjuk" användare som är desperat efter gillare och följare. Så istället för att närma sig dem kommer de att fly.

Stoppa retuschering och filter

Filtren är själva kärnan i Instagram, men möjligheten att ändra och anpassa dem har gett användarna ett tveeggat svärd i händerna. Som tidigare nämnts finns det en risk för att du låter dig gå och överdriver: hur "filtrerade" och redigerade bilderna än är måste de se bra ut och ha ett tydligt definierat och igenkännbart motiv. Så sluta retuschera och redigera: ett motiv som har ändrats för mycket väcker inte alltid användarnas positiva uppmärksamhet.

Fler inlägg, men bra

Har du precis kommit hem från semestern och vill lägga upp alla foton du har tagit på Instagram? Lugna ner dig, lägg din smartphone åt sidan en stund och försök att tänka: kommer det någonsin att leda till något bra att spamma alla dina följare? När du har hittat svaret på denna fråga - om du tvivlar på det är det nej - tar du tillbaka telefonen i dina händer och väljer bara de bästa bilderna. Om du undviker att överredigera och filtrera och endast väljer de lämpligaste hashtaggarna kan du öka antalet följare på Instagram på nolltid.

Lämna en kommentar