Misstag att undvika när du rengör en Mac

#


Du bör aldrig använda en ad hoc-produkt för att rengöra din Mac-skärm: använd bara destillerat vatten och vitvinsvinäger

Du spenderar hundratals euro på att köpa en dator, men sedan tänker du inte på rutinunderhållet: rengöring av tangentbordet, musen och skärmen. Det kan verka onödigt, men det är det inte. Om du har en ren dator, inklusive kringutrustning, kan du förbättra din prestanda och arbeta bättre.

Detta gäller även för Mac-datorer. Tack vare Retina-skärmen är bildkvaliteten alltid mycket hög, men utan nödvändig rengöring kommer du att få problem på lång sikt. Att rengöra en Mac-skärm är en mycket enkel åtgärd som inte tar mer än fem minuter, men de som gör det kan räknas på en hand. Dessutom behöver du inte spendera mycket pengar - att köpa produkter speciellt för LCD-skärmar är faktiskt ett misstag. En Mac-skärm kan enkelt rengöras med en mikrofiberduk, destillerat vatten och vinäger.

Cupertinos datorer har två olika typer av LCD-skärmar, beroende på när de tillverkades. De som tillverkats före 2011 har ett skärmskydd av glas, medan nyare modeller har en enkel plastfilm som skyddar LCD-skärmen. Beroende på vilken modell du har hemma är förfarandet för att rengöra skärmen något annorlunda, men verktygen du behöver använda är desamma.

Så rengör du skärmen på din Mac

För att rengöra skärmen på din dator måste du förbereda de nödvändiga verktygen: två mikrofiberdukar, destillerat vatten och destillerad vitvinsvinäger. Det första steget är att rengöra skärmen noggrant med en torr mikrofiberduk. Tryck inte för mycket på skärmen, eftersom det kan skada plastskyddet framför LCD-skärmen. När du har slutfört detta steg kontrollerar du skärmen för halos. Om mikrofiberduken inte har tagit bort all smuts, ta den andra duken, fukta den med destillerat vatten och torka av de orena områdena. När den andra etappen är klar bör man göra en sista kontroll för att se till att allt är rent. Om det finns ytterligare smuts ska den andra trasan fuktas med en lösning av 75 % destillerat vatten och 25 % ättika. Genom att torka av trasan över den kvarvarande smutsen blir skärmen slutligen ren.


Hur man rengör Mac-skärmen (2011 års modell eller tidigare)

Det är lite mer komplicerat att rengöra skärmen på Macs med glasskydd. Det kan hända att ovanstående teknik inte tar bort alla fläckar på skärmen. I sådana fall bör du ta med datorn till en Apple Store och be dem rengöra den helt och hållet. Om Apple-butikerna ligger för långt bort kan du rengöra baksidan av skärmen hemma, men du måste vara mycket försiktig. Du behöver handskar och två små sugkoppar.

Det första steget är att ta på dig handskarna och placera sugkopparna på skärmens två översta hörn. Lyft sedan försiktigt upp glaset och var uppmärksam på stiften på ovansidan av Mac. När panelen är borttagen lägger du den på ett plant underlag och ser till att glaset inte repas. För att rengöra skärmen använder du en mikrofiberduk, destillerat vatten och destillerad vit vinäger. När alla märken har avlägsnats måste glaset torkas och dammet avlägsnas med kompressorn. Glaset kan sedan bytas ut för att skydda LCD-skärmen.


Lämna en kommentar