5 program för att försvara sig mot ransomware och undvika att förlora data

#


För att försvara din dator mot ransomware-virusattacker räcker det inte längre med ett enkelt antivirusprogram. Här är program för att skydda din dator från ransomware

Ransomware, virus som blockerar åtkomst till datadata och kräver en lösensumma i Bitcoin från användarna för att få nyckeln till upplåsningen, blev "kända" under 2017. Cyberattackerna WannaCry och Petya, som kraschade tusentals enheter över hela världen 2017, riktade strålkastarljuset mot denna nya typ av datavirus.

I många fall var antivirusprogrammen på datorerna ineffektiva mot attacken med utpressningstrojaner, och programvaruhus som utvecklade datorsäkerhetslösningar sökte skydd genom att ta fram ad hoc-program. Men jämfört med för några månader sedan har antivirusprogrammen också tagit ett avgörande steg framåt genom att garantera ett nästan totalt skydd mot de viktigaste utpressningsvirusen på marknaden. Men om du vill vara säker på att skydda dina data och din dator mot utpressningstrojaner måste du installera ett ad hoc-program. Det finns både kostnadsfria och betalda lösningar. Här är de bästa.

Bitdefender Anti-Ransomware Tool

Bitdefender är en garanti när det gäller att skydda din dator från virus. Gratisversionen av Bitdefders antivirusprogram är en av de bästa på marknaden, åtminstone enligt AV-TEST-resultaten. Programvaruföretaget har också utvecklat ett verktyg för att skydda användarna mot ransomware-attacker: Bitdefender Anti-Ransomware Tool. Programmet ingår i betalversionen av Bitdefender Antivirus. Verktyget ger skydd mot populära utpressningstrojaner som Petya och TeslaCrypt.


Trend Micro RansomBuster

Om du är ett företag och letar efter ett program för att skydda dina data mot utpressningstrojaner kan Trend Micro RansomBuster vara det bästa valet. Programvaran gör det möjligt att säkra enskilda mappar och skydda dem från alla utpressningsvirus som försöker infektera dem. Verktyget är en del av det antivirus som utvecklats av Trend Micro.


Cybersight RansomStopper

Men medan de två tidigare lösningarna är verktyg i själva antivirusprogrammet är Cybersight RansomStopper ett specialutvecklat program för att skydda datorn från ransomware-viruset. Programvaran gör det möjligt att skydda enskilda mappar, men den skannar också bakgrundsprogram för att se om något är fel. RansomStopper har utvecklats av det nystartade företaget Cybersight och är gratis för hemmabruk, medan företagsversionen kräver betalning.

Cybereason RansomFree

Cybereason RansomFree är ett anti-ransomware-program som använder flera strategier för att skydda din dator och data på din hårddisk. Programvaran skannar också programmen på datorn för att kontrollera om det finns avvikelser. Som du kanske kan gissa av namnet är verktyget mot ransomware gratis.

Windows Defender

Windows Defender är standardantivirus på Windows 10-datorer. Med Fall Creators Update har Microsoft lagt till en ny funktion i sin säkerhetsprogramvara för att skydda mot utpressningsattacker. Funktionen blockerar alla obehöriga program från att komma åt datorns mappar för att stoppa eventuella cyberattacker.

Lämna en kommentar