Intesa Sanpaolo-appen och hembanken fungerar inte. Vad händer

#


Sedan omkring klockan 20.00 den 1 maj är kreditinstitutets digitala tjänster nere igen. Det är ännu inte mycket känt om orsakerna, men det kan finnas en ledtråd

Fortsatt problem för Intesa Sanpolisos IT-tjänster. Efter förra veckans fel som varade i flera dagar fungerar inte hembanken och appen för den första italienska bankkoncernen igen. Sedan omkring klockan 20.00 den 1 maj har bankens användare börjat rapportera att de inte kan få tillgång till sina bankkonton online.

Inte något nytt under himlen, enligt kommentarerna från bankens kunder själva. I själva verket är problemen desamma som förra veckan: förra veckans ingripande verkade ha varit avgörande, men så var uppenbarligen inte fallet. De möjliga orsakerna är absolut hemliga, även om bankens tekniker redan arbetar för att återställa tjänsterna så snart som möjligt.

Intesa Sanpaolo, tjänsterna är nere: vad vi vet hittills

Som nämnts ovan är de verkliga orsakerna som orsakar problem efter problem för teknikerna på banken i Turin fortfarande okända. Det är dock möjligt att anta att det finns ett samband med vissa strukturella förändringar som inom en månad kommer att påverka driften av Intesa Sanpolisos hembankstjänster. Från och med den 4 juni i år kommer användarna inte längre att behöva använda nyckeln för att generera engångskoder, utan allt kommer att ske via en smartphone. Sannolikt orsakar implementeringen av denna nya funktion vissa kompatibilitetsproblem med annan programvara eller med vissa delar av den tekniska infrastrukturen hos den piemontesiska bankkoncernen.

.


Lämna en kommentar