Loop, den smarta ringen för personligt försvar och skydd

#


Loop är designad av en colombiansk ingenjör och gör det möjligt för dig att skicka hjälpmeddelanden till vänner och familj genom att trycka på en dold knapp

Vägen är farlig. Särskilt för kvinnor, som i allmänhet är angriparnas favoritoffer. Tekniken kan än en gång hjälpa till. Ett nystartat företag har utvecklat en smart ring som kan skicka ut ett SOS i nödsituationer.

Enheten ser ut som en av de många klädtillbehör som kvinnor föredrar, med tanke på sin sofistikerade design. I själva verket är Loop, namnet som Carlos Zamorano, den colombianska ingenjören som utvecklade idén, valde, mycket mer än så. Enheten har en dold knapp som, när den aktiveras, skickar meddelanden - upp till fem på en gång - till vänner och familj. Loop har sin styrka i diskretion och omedelbarhet, vilket är viktigt i nödsituationer. För att finansiera projektet har startupföretaget startat en insamlingskampanj på Kickstarter, en av de ledande crowdfundingplattformarna.

Hur Loop fungerar

Loop fungerar genom att integreras med smarttelefonen, tack vare en gratis app som finns tillgänglig för Android och iOS. När den har laddats ner behöver användarna bara ange de kontakter som de vill skicka hjälpmeddelanden till. Ett klick och ringen ljuder larmet. Förutom det enkla textmeddelandet kan vännerna se exakt var den person som ber om hjälp befinner sig. Den mottagna texten innehåller en länk till en karta. De kommer också att kunna bestämma via appen om de ska försöka kontakta offret eller ringa myndigheterna direkt.


Tekniska funktioner

Vi tar en snabb titt på de tekniska och estetiska funktionerna i Loop. Som vi har sett har produkten en snygg design. Startup-företagets mål var att skapa något som är användbart, men som också ser bra ut på dig. När det gäller de interna specifikationerna integrerar Loop Bluetooth LE, som används för att ansluta enheten till smarttelefonen. Den har ett batteri som räcker i ett år, varefter det kan bytas ut. Dessutom är ringen stänkskyddad och tillverkad av hypoallergena material.


Pris och lanseringsdatum

Startupbolaget kommer att börja leverera ringen till tidiga finansiärer i oktober, med ett startpris på 99 dollar (cirka 66 euro enligt nuvarande växelkurs).

Videon högst upp kommer från Kickstarter

En del av videorna i det här avsnittet har hämtats från internet och anses därför vara offentligrättsliga. Om personerna i dessa videor eller författarna har invändningar mot att de publiceras kan de helt enkelt begära att de tas bort genom att skicka ett e-postmeddelande till: [email protected] Vi raderar videon så snart som möjligt.

Lämna en kommentar