Minecraft, virus gömmer sig bakom Android mods

#


Nya cybersäkerhetsproblem på Google Play Store, 87 mods för Minecraft är faktiskt skadlig kod som laddar ner annonser och virus till din enhet

Det faktum att Google Play Store inte var en riktigt säker plats visste vi redan. Nyligen har dock Googles löften och arbete för att förbättra användarnas cybersäkerhet när de laddar ner appar och spel väckt förhoppningar. Men nu har en ny brist upptäckts i 87 falska mods för Minecraft.

Låt oss börja från början. En mod är en uppsättning estetiska och funktionella ändringar av ett videospel. Dessa kan göras av proffs eller av entusiastiska spelare i syfte att uppdatera, förbättra eller helt enkelt göra spelet annorlunda. Minecraft är däremot ett känt spel, ett av de mest populära i Google Play Store, där du måste hantera en värld som genereras slumpmässigt i början av varje spel. Det enda riktiga uppdraget är att eliminera Ender Dragon, draken som lever under jorden i vår värld.

Minecrafts falska mods

Som nämnts i Minecraft är handlingsfriheten spelets verkliga styrka. Cyberbrottslingar har utnyttjat detta och eftersom de vet att spelarna alltid letar efter nya funktioner, nya detaljer och nya funktioner har de skapat 87 falska mods för spelet. I stället för att ändra spelet tar dessa appar kontroll över offrets enhet och bombarderar den med nedladdade annonser eller öppnar ett webbläsarfönster som i sin tur visar annonser, undersökningar och falska virusvarningar. Dessutom har det förekommit fall där appar laddat ner skadlig kod till olika enheter i stället för reklam.


Hur man försvarar sig

Råden, i allmänhet och inte bara för Minecraft-fans, är att alltid vara mycket uppmärksam på alla appar vi väljer att ladda ner, och att alltid kolla recensionerna först. Om ett spel eller en app ber oss om tillstånd för att få tillgång till plats, mikrofon, kamera eller kontakter, utan någon uppenbar förklaring, är det bättre att börja ställa frågor. Vi kan också använda ett bra antivirusprogram för att kontrollera tillförlitligheten hos de olika apparna i Google Play Store.

.


Lämna en kommentar