Android-appar som du kan använda bakom ratten


Det kan vara farligt att köra bil med din smartphone, men tack vare vissa Android-appar kan du göra det med tillförsikt

Du kan hitta allt från träningsappar till videospel och appar för att dela filer eller arbetsdokument i Google Play Store. För bilentusiaster finns det ett antal appar som du kan använda när du sitter bakom ratten och som gör att du kan hitta närmaste bensinstation eller välja din spellista för resan.

Avseende dina behov finns det både gratis och betalda Android-appar tillgängliga. Android Auto är definitivt en av de mest användbara: den har utvecklats direkt av företaget i Mountain View och gör det möjligt att "transportera" Android-miljön in i bilen. Användaren kan använda Google Play Music för att lyssna på musik eller Google Maps för att få vägbeskrivningar. Om du letar efter något mer specifikt kan du installera en app på din smartphone för att kontrollera bensinpriserna eller för att se till att din bil är i perfekt skick. Här är de bästa Android-apparna att använda i bilen.

Android Auto

Vi börjar med en app från Google, nämligen Android Auto. Tack vare ett förenklat gränssnitt och röstkommandon kan du använda din smartphone under körning utan att utsätta andra människor för fara. Det finns många program som är kompatibla med Android Auto, till exempel Spotify, Telegram, Skype, TuneIn Radio och Audible. Android Radio fungerar också med alla enheter som kör Android 5.0 eller senare. Och det är en helt gratis app.


Priser på bensin, gasol och CNG

Lyssna på musik, lyssna på dina vänner eller kontrollera vilken väg du ska gå. Detta är de viktigaste funktionerna i en bilapp, men det finns ännu fler användbara tjänster som bensinpriser. Det här är den perfekta appen för dig som vill söka efter närmaste bensinstation med de lägsta priserna. Du kan filtrera resultaten efter plats och stad.


Drivemode

Med den här appen växlar telefonen till körläge. Med hjälp av små beröringar eller röstkommandon kan du använda telefonen utan att ta ögonen från vägen. Många program är kompatibla med Drivemode, bland annat Google Maps, Waze, Spotify och Facebook Messenger. Drivemode är också en gratis app.

Waze

Waze är den app som används mest av personer som kör mil varje dag. Det är en navigator som tack vare realtidsmeddelanden alltid ger dig den snabbaste vägen till din destination. På navigeringskartan visas ikoner som anger risken för en olycka, en vägspärr eller fara i allmänhet. Du kan också använda den för att informera vänner och familj om din resa live. Den är kompatibel med Facebook och bygger på att gemenskapen delar information. Waze är också en helt gratis app.

TomTom

Tomtoms satellitnavigationsapp har en snygg design och en kombination av den senaste väg- och trafikinformationen. Den anses allmänt vara den mest uppdaterade och exakta appen för vägar och rutter. Tack vare denna noggrannhet och det faktum att TomTom alltid rekommenderar den väg med minst trafik kommer du aldrig att bli sen igen.

CamOnRoad

Varför inte förvandla din smartphone till en videokamera för att filma din resa? Med CamOnRoad är det enkelt. Telefonen filmar vägen och tjänsten erbjuder också 2 GB gratis molnlagring. När du filmar kommer du dessutom att se ett gränssnitt i form av förstärkt verklighet som i realtid talar om hastighetsbegränsning, förekomst av kontrollstationer och avståndet till bensinstationer. CamOnRoad är en gratis app.

Torque Pro

Vi avslutar med denna app som är den ultimata appen för dem som är intresserade av bilens prestanda, bränsleförbrukning och hälsa. Torque Pro är ett program som kan registrera allt från acceleration till koldioxidutsläpp. Den är ansluten till fordonsdatorn och kan också göra en fullständig diagnos av bilens problem. Den kan till och med skapa ett textdokument som du kan visa upp för mekanikern med en lista över alla problem som hittats. Den enda nackdelen är kostnaden, den kostar knappt 4 euro.

Lämna en kommentar