Minns du videospelet Pong? Nu finns det en vardagsrumsversion

#


Pong, videospelet som fick tonåringar att bli förälskade i 1980-talet, är tillbaka och kan beställas på Kickstarter och kostar runt tusen euro

Du minns Ataris Pong-spel. Det är ett av de första videospel som någonsin marknadsfördes och är på sätt och vis en simulator av bordtennis. För 1980-talets tonåringar, men inte bara för dem, var det en riktig videospelsikon.

En grupp utvecklare i Table Pong Project har tagit fram en fysisk version av det berömda videospelet. Självklart har designen fått en futuristisk och modern twist. Även om huvuddragen i videospelet inte förvrängs, kommer de bara att återges på ett trovärdigt sätt. På bordet finns också en hel rad lampor som visas och försvinner för att visa resultaten eller för att förstärka de punkter som tas upp. Dessutom finns de olika retroljud som är typiska för Pong. Projektet har fått en officiell licens från Atari och är inte bara avsett för hemmet, utan även för öppna kontorslandskap, barer och pubar och till och med spelrum.

Hur det fungerar

För att återskapa spelets magi använder bordet magneter som gör det möjligt för bollen och de två "racketarna" att röra sig. Den minimalistiska designen återspeglar troget grafiken i Pong. För att förflytta sig måste de två spelarna använda en ratt, som liknar volymknappen på en radio, som gör det möjligt att höja eller sänka volymen. Det roliga slutar dock inte där, eftersom bordet är utformat som ett vintageinstrument med mycket moderna funktioner. Bordet kan förvandlas till en användbar hylla i vardagsrum eller barer, och spelets teckningar försvinner, eller till en digital klocka. Dessutom finns det fyra USB-portar för laddning av smartphones och en högtalare som kan spela upp musik när den är ansluten via Bluetooth till en telefon. Projektet lanseras för närvarande på Kickstarter och leveranserna väntas börja i november nästa år. Om du är intresserad av att köpa det kan du för närvarande beställa Pong-bordet till ett rabatterat pris. Även om det fortfarande kommer att kosta 1 000 euro att få hem den. Efter det att leveranserna har påbörjats kommer siffran dock att stiga till 1 600 euro.

.


Lämna en kommentar