On Pointe – Dreams in Dance: den nya dokumentärserien om dans på Disney +

#


Serien om livet och drömmarna hos eleverna på School of American Ballet i New York streamas nu. Här är detaljerna

Disney+ streamingplattformen har vant sin publik vid innehåll som inspireras av stora passioner, viljestyrka och beslutsamhet. Fredagen den 18 december gjorde tjänsten den ursprungliga dokumentärserien On Pointe - Dancing Dreams tillgänglig.

Som namnet antyder handlar serien om dans och i synnerhet om hur säsongen utvecklas på New Yorks prestigefyllda School of American Ballet (SAB), den världsberömda amerikanska dansakademin. TV-serien, som produceras av Imagine Documentaries och DCTV, ger allmänheten möjlighet att komma in i skolan och upptäcka hur de fantastiska koreografierna skapas, men också att lära känna de unga dansare som går i skolan. Det saknas faktiskt inte direkta vittnesmål från eleverna, från 8 till 18 år, som tack vare sin talang och målmedvetenhet har lyckats komma in på ett av de mest prestigefyllda dansinstituten i världen.

On Pointe - Sogni in ballo: la danza in streaming on Disney +

Innehållet är verkligen unikt och exklusivt, eftersom ett filmteam för första gången kommer att gå in i School of American Ballet (SAB) i New York, en verklig institution för ungdomsbalett.

Episod efter episod får publiken bevittna träningen, repetitionerna inför föreställningar och de typiska dagarna för de unga eleverna som går på skolan för att förverkliga sin stora dröm om att bli dansare.

Speciellt får vi se de yngsta, som successivt ledsagas mot en professionell nivå. De övar för att få ut det mesta av George Balanchines Nötknäpparen på Lincoln Center-scenen.

Vi kommer också att få se de äldre elevernas liv när de arbetar dag och natt för att få sin karriär att lysa.

The School of American Ballet (SAB) är den officiella skolan för New York City Ballet Company. Den skapades 1933 av George Balanchine och Lincoln Kirstein. Den blev genast känd för sin stil, kallad "Balanchine-metoden", som kombinerar klassisk och modern dans. Skolan följer också denna metod när den tar emot nya dansare, som därför måste uppfylla särskilda tekniska och stilistiska krav, inklusive musikalitet och förmågan att kombinera klassiskt och modernt.


On Pointe - Sogni in ballo : när får vi se dokumentärserien

Detta är ett original Disney-innehåll som producerats av Imagine Documentaries och DCTV. De verkställande producenterna för Imagine Entertainment är Sara Bernstein, Ron Howard, Brian Grazer och Justin Wilkes. På DCTV-sidan hittar vi istället Matthew O'Neill.

Dokumentärserien regisseras av Larissa Bills, består av sex avsnitt och är en av de många nyheterna på Disney+ denna månad, den finns tillgänglig på streamingplattformen från och med fredag den 18 december 2020.


Lämna en kommentar