LIVALL MT-1, cykelhjälm med ljus, Bluetooth och fitness tracker


LIVALL MT-1 har utvecklats tack vare en crowdfundingkampanj och är en hjälm som inte bara gör det möjligt att ringa och lyssna på musik, utan också är en walkie-talkie

Efter att ha finansierats genom en insamlingskampanj på Indiegogo, en av de ledande crowdfundingplattformarna, finns LIVALL MT-1 nu på marknaden. Den skyddar inte bara mot fall, utan är också utrustad med den senaste tekniken.

LIVALL MT-1 har Bluetooth som gör att den kan anslutas till smarttelefonen. Hjälmen har också högtalare och mikrofon så att du kan ringa samtal eller lyssna på din favoritmusik. Och det är inte allt. Flera LED-lampor är placerade på hjälmen och kan användas inte bara för att signalera cyklistens närvaro i svagt ljus, utan även som riktningsindikatorer och larmsignaler. LIVALL MT-1 lyser upp i händelse av en olycka och skickar ett meddelande till en nödkontakt.

Funktioner LIVALL MT-1

Enheten är också bra ur aerodynamisk synvinkel och designen skyddar solen och förhindrar vatten från att träffa cyklistens ögon. Hjälmen har som synes en mikrofon som kan avbryta omgivande buller. En mycket intressant funktion är walkie-tolkie, som gör det möjligt för användare - till exempel medlemmar i en grupp cyklister - att kommunicera med varandra.

Enheten kan kombineras med två tillbehör: Nano Cadence och Blinge Jet Remote Control. Den första är en sensor som sitter på pedalerna och ansluts till smarttelefonen så att den kan samla in en rad parametrar under körningen. Det andra elementet integreras däremot med både mobiltelefonen och hjälmen. Dess funktion är att ge användaren möjlighet att hantera funktionerna i LIVALL MT-1. Med Blinge Jet Remote Control kan du till exempel aktivera riktningsljusen, svara i telefonen eller lyssna på musik.

Interessant är applikationen LIVELL APP. Den dedikerade programvaran är inte bara kompatibel med LIVALL-ridhjälmen utan fungerar även med andra wearables: den kan mäta hjärtfrekvens, färdväg, förbrukade kalorier och mycket mer.


Lämna en kommentar