PlayStation App får en ny design: vad är nytt


Sony förnyar PlayStation App: designen ändras, nya funktioner är PS Messages och PS Store

PlayStation App förändras inte bara i designen, utan även i funktionerna. Uppdateringen som Sony släppt syftar till att förbättra användarupplevelsen på både PS4 och Ps5, men framför allt integreras PS Messages med möjlighet till röstchatt och PS Store för att ladda ner spel på distans.

De nya funktionerna som Sony infört för appen är många och syftar till att skapa en gemenskap av spelare som kan kommunicera även när de är borta från konsolen. Förutom de nya funktionerna för meddelanden och grafiska gränssnitt ger appen också tillgång till PS Blog för officiella nyheter från utvecklare och spelinnehåll. För att kunna använda appen måste du dock ha eller skapa ett PlayStation Network-konto, som du får tillgång till efter att ha laddat ner appen från Google Play Store för Android-enheter eller App Store för iOS-enheter.

PlayStation App, ny design

PlayStation Appen för mobila enheter har fått ett nytt utseende. Det nya användargränssnittet har en snygg design och på huvudskärmen kan användaren se vad hans vänner spelar, samt få tillgång till information om de titlar han eller hon nyligen spelat och till och med sin trofélista.


PlayStation App, nya meddelanden och röstchatt

PS Messages integreras i PlayStation App när den förbereder sig för att försvinna, samtidigt som den får ytterligare viktig funktionalitet. Alla meddelanden och trådar i PS Messages kommer att överföras till Sonys nya app och användarna kommer att kunna kommunicera med sina vänner från en enda applikation.

Det finns dessutom röstchattar för att chatta med grupper på upp till 15 vänner direkt från smarttelefonen. Ändringar i funktionen Party Groups har också tagits med i uppdateringen, efter feedback från användare av PS4:s uppdatering av systemprogramvaran, version 8.00.


PlayStation Store integreras i PS App

PlayStation Appen integrerar också PlayStation Store, så att användarna kan handla och surfa snabbare och enklare. En av de mest populära funktionerna i uppdateringen är möjligheten att på distans ladda ner spel till PS4 och PS5.

Den nya PlayStation-appen gör det möjligt för dem som har en PS5-konsol att på distans starta spel och hantera sitt lagringsutrymme om det tar slut när de laddar ner ett spel och de behöver frigöra det.

Lämna en kommentar