POWERADD Pilot Pro2 Review: Gott om ström för att ladda din bärbara dator och andra enheter

Lifewire / Jeremy Laukkonen


Design: Elegant och kompakt med tvivelaktiga färgval

POWERADD Pilot Pro2 är inte den snyggaste powerbanken jag någonsin har använt, men den har definitivt sin egen stil. Det största problemet är att toppen är ett tvåfärgat piano svart och matt silver och enhetens undersida är gjord av vit plast. Trefärgsmetoden ser inte så bra ut när den ses från sidan, och den vita plasten ger det ett billigt utseende totalt sett.

När det gäller storlek handlar det om storleken på en pocketbok, lite tunnare och betydligt tyngre. Den är tillräckligt liten för att glida in i din portfölj, väska eller handväska, men det här är inte en kraftbank som du vill ha med dig i fickan.

Den övergripande estetiken är lite daterad när jag sitter bredvid min Pixel 3 och HP Spectre x360, men den är tillräckligt liten för att den inte kommer i vägen eller drar för mycket uppmärksamhet.

Initial inställning: Bra att gå efter en initial laddning

Den ursprungliga installationen är smärtfri. Ta ut Pilot Pro2 ur lådan, anslut den till strömmen så är du klar. Det är en bra idé att ladda den helt innan du använder den, vilket tog mig bara blyg av tre timmar, men du kan tekniskt använda den medan den laddas om din enhet inte drar för mycket ström.

Om du vill använda den för att driva din bärbara dator är installationen bara lite mer komplicerad. Först måste du ansluta den medföljande hylskontakten till lämpligt uttag och sedan hitta adapterspetsen som är designad för din bärbara dator och ansluta den. Sedan trycker du på strömbrytaren för att välja rätt utspänning och ansluter din bärbara dator.

Det enda sättet att processen skulle kunna bli enklare skulle vara om Pilot Pro2 kunde välja rätt spänningsutmatning automatiskt. För telefoner och andra USB-enheter är processen faktiskt automatisk.

Det viktigaste är att du kan använda Pilot Pro2 som laddare medan det egna interna batteriet laddas.


Display: Skarp liten LCD-skärm är mycket ljus

Displayen på Pilot Pro2 är liten, men det får jobbet gjort. Den visar en visuell representation av återstående batteriladdning, procentandelen som återstår på laddningen och den visar utspänningen om du trycker på strömbrytaren. Den stannar hela tiden på om strömbanken är inkopplad och den stängs av automatiskt efter cirka tre sekunder om batteriet tappas ur.


Uttag och portar: Två USB- och en fatkontakt

När det gäller uttag och portar kommer Pilot Pro2 lite kort. Den har två USB-portar i full storlek, en fat-ingång och en fat-utgång. Båda USB-portarna kan sätta ut 1 eller 2.5A beroende på behoven hos dina enheter, och pipanslutningen kan mata ut 5, 9, 12, 16, 19 och 20V.

Eftersom fatkontakten är utformad för att ge ström till din bärbara dator istället för din faktiska bärbara nätadapter, kommer Pilot Pro2 också med ett fint sortiment av adaptertips. Tio tips ingår ur lådan, för ganska anständig täckning av bärbara datorer från Sony, Toshiba, Lenovo, Acer, Asus, HP, Samsung och Dell.

Medan täckningen är ganska bra, vill du kontrollera att paketet faktiskt innehåller ett tips som fungerar med din bärbara dator. Det finns två tips designade för HP, men ingen av dem fungerade med min HP Spectre x360. Eftersom det är min dagliga chaufför när jag är ute på kontoret, var jag tvungen att ta ett kompatibelt tips för att verkligen sätta Pilot Pro2 genom sina steg.

Lifewire / Jeremy Laukkonen

Batteri: Beefy 23,000 mAh kapacitet för mycket bärbar ström

Pilot Pro2 levereras med ett 23,000 mAh batteri, vilket inte är dåligt för en kraftbank i denna storlek och pris. Det räcker inte med juice för att hålla en strömkrävande bärbar dator som HP Spectre x360 igång hela dagen från kontoret, men det är gott om du har regelbunden tillgång till ström i din bil, på ett kafé eller någon annanstans du kan koppla in ett tag.

När jag anslöt mig till min helt döda HP Spectre x360 15 och lämnade ensam, med den bärbara datorn avstängd, fann jag att Pilot Pro2 inte riktigt kunde klara av det. När jag bara använde den med min Pixel 3 kunde jag få hela fem laddningar med lite juice kvar.

POWERADD säger att Pilot Pro2 tar 12 timmar att ladda sitt 23,000 mAh-batteri helt, men jag tyckte att det var väldigt högt. Med ingenting inkopplat i det fann jag att Pilot Pro2 laddas till full, från helt död, på under fyra timmar.

Det viktigaste är att du kan använda Pilot Pro2 som laddare medan det egna interna batteriet laddas. Det betyder att jag säkert kunde lämna min HP Spectre x360-nätadapter hemma och springa helt av Pilot Pro2. Det laddar sitt eget interna batteri långsammare när du ber det att driva andra enheter samtidigt, men det sparar vikten och utrymmet för att packa både en kraftbank och en bärbar nätadapter.

Laddningshastighet: Ställer automatiskt in 1A eller 2.5A för mobiltelefoner

Pilot Pro2 har två USB-portar. Det står att en tillhandahåller 1A och den andra ger 2.5A, men jag märkte ingen skillnad i laddningshastighet när jag anslöt till den ena mot den andra. Båda portarna gav 1.46A till min Pixel 3.

Medan USB-laddare som lägger ut 2.5A ibland kallas snabb eller snabb, är den typ av laddning du kan förvänta dig från en enhet som Pilot Pro2 helt annorlunda än den snabba laddningen du får från telefoner som iPhone X eller Pixel 4 och en fabriksladdare. Laddningshastigheten är exakt lika snabb som alla andra 2.5A USB-laddare.

Medan täckningen är ganska bra, vill du kontrollera att paketet faktiskt innehåller ett tips som fungerar med din bärbara dator.

Pris: Dyrt för den kraft du får

Med en MSRP på $ 90 och en batterikapacitet på 23,000 mAh ligger POWERADD Pilot Pro2 på den dyra sidan av skalan. Du kan hitta kraftbanker med större kapacitet för mindre, och du kan hitta liknande prissatta enheter som erbjuder fler USB-portar för en liknande summa pengar.

Pilot Pro2 snubblar jämfört med generiska kraftstenar, men den lyser jämfört med kraftstenar som är utformade för att fungera som strömförsörjning för bärbara datorer. I stället för att ha ett eluttag för att ansluta din egen adapter kan den här enheten faktiskt byta ut din nuvarande adapter för resor eller byta ut adaptern helt om den gamla går förlorad eller trasig.

Eftersom du verkligen får två enheter i en, är inte Pilot Pro2-priset så dåligt.

Pilot Pro2 vs. Omni Mobile

Pilot Pro2 jämförs ganska bra med Omni Mobile, som är en av dess närmaste konkurrenter när det gäller funktion och pris. Omni Mobile säljer för en hel del mer, vanligtvis prissatt till $ 130 (se på Amazon), och 25,600 mAh-batteriet är bara något större än Pilot Pro 2.

Till skillnad från Pilot Pro2 har Omni Mobile en USB-C-port som klarar 60 W-utgång, men du måste köpa en extra snabbladdarkomponent om du vill kunna dra nytta av telefonens snabbladdningsfunktion. Den har också två vanliga USB-portar och inkluderar en inbyggd trådlös laddare som Pilot Pro2 saknar.

Om din bärbara dator täcks av ett av adaptertipsen som medföljer Pilot Pro2, representerar Pilot Pro2 ett betydligt bättre värde än Omni Mobile. Det värdet minskar lite om du måste gå igenom arbetet med att hitta ditt eget adaptertips, och Omni Mobile gör också ett bra val om du letar efter en bärbar trådlös laddare och inte har något emot att betala extra för den funktionen .

SLUTOMDÖME

Ersätter din bärbara dator och telefonladdare.

Pilot Pro2 är en fantastisk kombination av en bärbar laddare, telefonladdare och powerbank. Det är prissatt för högt för en vanlig kraftbank, men det faktum att det helt kunde ersätta både min bärbara dator och mobiltelefonladdare i mitt vägsats gör det till en enkel rekommendation. Överväg att kolla in Omni20 eller Omni Mobile om du verkligen behöver trådlös laddning, men Pilot Pro2 ger en enorm vikt och storlek jämfört med de enheter den ersätter.

Specifikationer

  • Produktnamn Pilot Pro2

  • Produktmärke POWERADD

  • Pris $ 90

  • Produktmått 7.3 x 4.9 x 0.8 tum

  • Färg Silver

  • Kapacitet 23000mAh

  • Utgång 685 VA / 390 Watt

  • Garanti Två år

Lämna en kommentar