Så här blockerar du Chrome i bakgrunden och sparar batteriet i din bärbara dator

#


För att blockera Chrome från att köras i bakgrunden måste du gå in i Inställningar. Så här gör du

Det råder ingen tvekan om att Google Chrome är en av de bästa webbläsarna som finns. Det är snabbt och säkert, men tyvärr har det en liten brist som är vanlig för många andra webbläsarprogram: det tömmer din bärbara dator på batteri även när det inte används. Varför är det så?

Som du vet fortsätter de flesta program och applikationer att "arbeta" i bakgrunden. Chrome är inget undantag. Ofta är de största bovarna tillägg som installerats i webbläsaren och som tvingar Googles program att arbeta övertid. Genom att arbeta i bakgrunden bidrar Chrome naturligtvis till att dra snabbare ur den bärbara datorns batteri. Det finns faktiskt ett sätt att blockera webbläsaren i bakgrunden och på så sätt förlänga den bärbara datorns autonomi. Det kräver inga större datorkunskaper och kan göras i några få steg.

Så låser du Chrome i bakgrunden

Det första du behöver göra för att hindra Chrome från att fortsätta att arbeta i bakgrunden är att starta webbläsaren. När detta är gjort är nästa steg att öppna inställningarna. Om du inte vet hur du ska göra, oroa dig inte. Det är mycket enkelt. Om du tittar noga ser du i det övre högra hörnet en ikon i form av tre små vertikala prickar: det är knappen som gör att du kan göra ändringar i Googles webbläsare: klicka på den. Sök efter och klicka på "Inställningar". På nästa skärm rullar du ner och klickar på "Advanced".

Rullar nu ner igen tills du kommer till "System". Du får se tre alternativ. Om du vill förhindra att webbläsaren körs även när den är stängd, inaktiverar du helt enkelt "Fortsätt att köra bakgrundsprogram efter att du stängt Google Chrome". Det var allt.

För att aktivera den igen upprepar du bara samma procedur.


Lämna en kommentar