Så här får du tillgång till din e-post från var som helst

All e-post förblir tillgänglig var som helst, på vilken auktoriserad maskin som helst, förutom Post Office Protocol e-postmeddelanden och e-postmeddelanden som skickas inom slutna servrar.


POP3: Lokal e-post

De flesta e-postsystem använder idag modern teknik som IMAP eller Exchange. Dessa e-postsviter lämnar e-postmeddelanden på servern, så alla anslutna enheter får åtkomst till alla meddelanden från vilken plats som helst.

En gammal serverteknik för överföring av e-post från servern till den lokala datorn beter sig dock annorlunda. Post Office Protocol skickar ett e-postmeddelande till enheten som ursprungligen öppnade det och raderar det sedan från servern. Så även om tre e-postprogram hade åtkomst till samma POP-baserade e-postkonto, sprids enskilda meddelanden bland alla tre, med ingen av dem som ser meddelanden som de andra datorerna hade tillgång till.

POP3 används nu sällan, men äldre e-postsystem, särskilt mycket små eller mycket gamla, distribuerar fortfarande det så att de inte behöver betala för att lagra abonnentens e-postmeddelanden. Så gör också några större men väletablerade tjänster som Yahoo, men för de större e-postleverantörerna måste du välja POP.

För att komma åt alla dina e-postmeddelanden på alla dina enheter, undvik POP-konton.

Meddelande på serversidan

Vissa datorer som är konfigurerade som en server använder interna e-postsystem som är stängda för åtkomst utanför systemet. Till exempel skickar en Linux-dator e-postmeddelanden till rotanvändaren som ger råd om kritiska varningar. I de flesta fall finns det lite behov av att komma åt dessa meddelanden utanför servern, men om du behöver se dem måste du konfigurera en IMAP-server eller logga in med SSH.


Lämna en kommentar