Så här inaktiverar du automatisk anslutning till Wi-Fi med Windows 10

#


Windows 10 ansluter automatiskt till en Wi-Fi-linje som du redan har använt. En funktion som kan skapa säkerhetsproblem, så här inaktiverar du den

Som standard ansluter en Windows-dator automatiskt till tidigare använda Wi-Fi-nätverk. Detta är en praktisk men inte alltid användbar funktion. Ibland kan du behöva byta Wi-Fi-nätverk. Som tur är kan du i Windows 10 blockera den automatiska anslutningen.

Om vi aktiverar anslutningsblockeraren kommer Windows inte att glömma nätverket och lösenordet som behövs för att ansluta, utan kommer helt enkelt att vänta på att vi manuellt bestämmer oss för att associera oss med just den trådlösa linjen. Att blockera den automatiska anslutningen är också ett viktigt val för datasäkerheten. Om vi till exempel en dag skulle ansluta oss till en offentlig linje, och om vi passerar genom det området med vår bärbara dator påslagen, kan datorn automatiskt ansluta sig till nätverket och utsätta oss för olika cyberhot. Faktum är att gratis Wi-Fi-anslutningar är de som cyberbrottslingar riktar sig mest mot.

Brytning av den automatiska anslutningen i Windows 10

För att blockera den automatiska anslutningen i Windows 10 måste vi manuellt bryta varje enskilt nätverk som vi inte vill ansluta till utan vår vilja. I princip behöver vi bara klicka på Wi-Fi-symbolen som finns i aktivitetsfältet längst ner till höger och välja namnet på det nätverk vi vill blockera. När vi väljer anslutningen öppnas två alternativ: ett för Egenskaper och ett för att koppla bort anslutningen. Vi måste klicka på Egenskaper. Då öppnas en ny sida och vi måste avmarkera Enabled från Automatic connection item (det är det första avsnittet längst upp). På så sätt kommer datorn inte längre att ansluta till nätverket, såvida vi inte bestämmer oss för att göra det. För att manuellt ansluta till ett inaktiverat nätverk behöver vi inte gå den långa vägen, dvs. Inställningar> Nätverk & Internet> Wi-Fi, utan klickar bara på namnet på anslutningen (igen efter att ha klickat på Wi-Fi-ikonen i aktivitetsfältet) och väljer sedan Anslut.

.


Lämna en kommentar