Så här registrerar du dig för ett gratis Spotify-konto

Spotify är en av de mest populära streamingtjänsterna för musik på Internet. Även om det i princip är en betald prenumerationstjänst kan du också registrera dig för ett gratis konto för att se hur tjänsten är. Låtar kommer med annonser som du förväntar dig, men det kostnadsfria kontot ger flexibilitet i hur du kan lyssna som för närvarande kan du strömma Spotifys stora musikbibliotek till en dator, surfplatta eller mobil enhet.

För att kunna använda Spotify Free måste du skapa ett konto. Därefter kan du antingen använda Spotifys webbspelare för att strömma musik till din dator eller ladda ner skrivbordsprogramvaran som ger dig många fler alternativ, till exempel att importera ditt befintliga musikbibliotek till Spotify-spelaren. Det finns också Spotify-appen för iOS, Android och andra mobila operativsystem.


Registrera dig för ett gratis Spotify-konto

För att komma igång, följ stegen nedan som visar hur du registrerar dig för ett gratis konto med din dator och laddar ner Spotify-spelarprogramvaran.

  1. Gå till webbsidan för Spotify-registrering (https://www.spotify.com/signup/) med din favoritwebbläsare.

  2. Klicka på knappen Spela gratis.

  3. Du kan nu välja att antingen använda ditt Facebook-konto eller e-postadress för att registrera dig.

  4. Om du använder Facebook: klicka på knappen Registrera dig med Facebook. Skriv in dina inloggningsuppgifter (e-postadress / telefon och lösenord) och klicka sedan på Logga in-knappen.

  5. Om du använder en e-postadress: fyll i formuläret och se till att fylla i alla obligatoriska fält. Dessa är användarnamn, lösenord, e-post, födelsedatum och kön. Innan du registrerar dig kanske du också vill läsa Spotifys villkor / sekretesspolicy. Dessa kan ses genom att klicka på hyperlänkarna för var och en (precis ovanför Registreringsknappen). Om du är glad att all information du har angett är korrekt klickar du på knappen Registrera dig för att fortsätta.

Använda Spotify Web Player

Om du inte vill installera skrivbordsprogrammet kan du istället använda Spotify Web Player (https://play.spotify.com/). Du bör redan vara inloggad efter att du skapat ditt nya konto, men om inte klicka på Logga in här som ligger bredvid meddelandet "har du redan ett konto?"


Använda skrivbordsprogramvaran

Om du vill få ut mesta möjliga av tjänsten (och kunna importera ditt befintliga musikbibliotek), ladda ner Spotify-programvaran till din dator. Du måste köra installationsprogrammet innan du startar programmet. När programvaran är igång loggar du in med den metod du använde för att registrera dig - dvs. antingen Facebook eller e-postadress.


Spotify-appen

Om du vill använda din mobila enhet för att strömma musik från Spotify kan du överväga att ladda ner appen för just ditt operativsystem. Även om det inte är så funktionsrikt som skrivbordsprogramvaran, kan du komma åt Spotifys kärnfunktioner och lyssna offline om du prenumererar på Spotify Premium.

Lämna en kommentar