Så här skapar du ett PayPal-konto

PayPal är världens mest populära mellanhandstjänst för onlineinköp. Där MoneyGram och banköverföringar var standarden på 20-talet vänder sig idag över 170 miljoner internetanvändare till PayPal för att skicka pengar till varandra baserat på en e-postadress.


Varför är PayPal så populärt?

Sedan starten 1998 har PayPal blivit ett bekvämt och pålitligt sätt att överföra pengar online.

Grill / Getty

PayPal erbjuder tre stora fördelar:

 • Pålitlig: Det används ofta, så det finns stark bekantskap och förtroende för PayPal-tjänsten.
 • Lätt att använda: Det är bekvämt, eftersom allt du behöver veta är en persons e-postadress för att skicka pengar.
 • Säker: Den döljer bank- och kreditkortsinformation från den andra parten.

Så här fungerar PayPal

PayPal låter människor skicka pengar till varandras e-postadresser samtidigt som de döljer varje parts kredit- och bankinformation. Detta tillvägagångssätt är perfekt när du vill köpa varor från främlingar och överföra pengar till vänner och familj.

Hero Images / Getty Images

På samma sätt som en spärrtjänst fungerar PayPal som mellanhandinnehavare av pengar. PayPal implementerar garantier så att både köpare och säljare har försäkringar om att deras pengar eller varor kan återvinnas om något skulle gå fel med transaktionen.

Framför allt undviker båda parter pappersarbete för att hantera direkt med banker och kreditkortsleverantörer.


PayPal-krav

Det finns inget krav på specialteknologi eller en företagslicens för att skicka eller ta emot pengar via Paypal. Du behöver bara följande:

 • En giltig e-postadress
 • Ett giltigt kreditkort eller bankkonto

Hur tjänar PayPal pengar?

Som mellanhand finansiell mäklare tjänar PayPal sin vinst genom att ta ut en procentandel av pengarna som den överför.

 • PayPal är gratis för köpare av varor. När en köpare skapar ett Paypal-konto kostar det ingenting att skicka pengar till en leverantör. Pengarna tas ut från användarens kreditkort eller bankkonto eller båda. PayPal debiterar inte köpare för att skicka pengar.
 • PayPal debiterar säljare av varor en avgift på 30 procent plus en procentavgift för att ta emot pengar. PayPal debiterar bara ett konto när det tar emot pengar. Med en särskild tilläggsformel fakturerar PayPal säljare när de får en betalning från en köpare. Andelen varierar mellan 1.9% och 2.9%.
 • PayPal debiterar ibland för att skicka pengar till vänner eller familjemedlemmar. Om du använder ditt bankkonto eller PayPal-saldo för att skicka pengar, och mottagaren inte är en registrerad säljare hos PayPal, finns det ingen avgift för att skicka eller ta emot pengar. Det finns till exempel ingen avgift när du skickar 500 dollar till din son medan han är i skolan eller ger 75 dollar till din paintballklubb online.
 • PayPal tar ut en avgift för att skicka pengar till vänner eller familj utanför landet. Räkna med en tilläggsavgift på ungefär 2%.
 • PayPal tar ut en avgift för att skicka pengar till vänner eller familj med ett kreditkort.

Vad kan du använda PayPal för?

Det finns tre huvudsakliga användningsområden för PayPal:

 • Engångsköp online: Du gillar till exempel ett par skor på eBay eller vill beställa en ny kaffemaskin från en online-leverantör. PayPal är ett bra alternativ till att använda ditt kreditkort, eftersom du kan förhindra att din kortinformation sprids online.
 • Fortsatta prenumerationer online: Om du vill prenumerera på Netflix eller en annan online-prenumerationstjänst som kräver månatliga betalningar är PayPal ett bra val. Du kan till och med ställa in PayPal för att ta ut direkt från ditt bankkonto istället för ditt kreditkort.
 • Skicka pengar till vänner eller familj: Du måste betala tillbaka lite kontanter som du lånat från din kompis, annars är ditt barn i Australien och du måste överföra pengar till dem. PayPal är bra på dessa transaktioner och kan ha noll tillägg.

Så, vad är fångsten med PayPal?

Som alla onlinetjänster finns det nackdelar och priser du måste betala när du använder PayPal.

 • PayPals valutakonversationspriser är dyra. Om du till exempel är i Kanada eller Mexiko och köper varor från en amerikansk leverantör, är växelkurserna som PayPal tar ut inte bara dyrare än de flesta banker, men PayPal tar också en 2% tilläggsavgift för att konvertera valuta.
 • PayPal är alltför känsligt för bedrägeririsk och kommer snabbt att stänga av ett upptaget PayPal-konto om det misstänker något fel. Om PayPal känner av en säkerhets- eller integritetsrisk fryser det pengarna på kontot och ger inte åtkomst till kontot i flera veckor förrän kontoägaren kan motbevisa alla anklagelser om bedrägeri.
 • PayPal telefonsupport kan vara fläckigt. Medan många användare har fått utmärkt stöd från PayPal-samtalsdisken, rapporterar andra användare att de har varit frustrerade över bristen på uppmärksamhet och brist på kunskap från telefonpersonalen.
 • PayPal är dyrare än många alternativ. Interac e-överföring är till exempel något billigare för vissa gränsöverskridande överföringar.
 • PayPal har anklagats för överdebitering av kunder för ränteavgifter, sena avgifter och andra små inkrementella avgifter. Även om dessa anklagelser snabbt löstes genom att återbetala kunder är detta ett negativt tecken på PayPals tidigare affärsmetoder.

Hur säker är PayPal?

Även om inget system är helt idiotsäkert har PayPal utformat kontroller och saldon i sitt system för att minimera fel och bedrägerier. Det finns inte en annan finansiell onlineinstitution som är bättre på att skydda sina kunder än PayPal.

Juice Images / Getty Images

PayPal är överkänsligt när det gäller oro för bedrägerier, eftersom företaget inte kommer att tveka att frysa ett konto som deras agenter misstänker begår bedrägeri.

 • PayPal garanteras mot bedrägeri och identitetsstöld: PayPal garanterar 100% skydd mot obehöriga betalningar från ett konto. För att stoppa identitetsstöld bekräftas varje transaktion via e-post till PayPal-kontoinnehavaren. Varje transaktion du bestrider ger dig tillgång till ett supportteam med analytiker som kommer att lösa problemet åt dig.
 • eBay-köp är försäkrade upp till $ 1000 via PayPal: En tjänst som heter PayPal Buyer Protection är ett annat sätt som PayPal intygar att vissa säljare är pålitliga.
 • PayPals team för bedrägeribekämpning fungerar 24/7: Med hjälp av sofistikerade riskmodeller och avancerad teknik kan teamet upptäcka och ofta förutsäga misstänkt aktivitet för att eliminera identitetsstöld. Bedrägeribekämpningens jobb är att göra varje PayPal-transaktion så säker och smidig som möjligt.

Hur tar PayPal ut mina pengar?

Du kan välja antingen aktuellt saldo eller omedelbart uttag som betalningsmetod.

Zabel / Getty

PayPal är ganska flexibelt, nybörjarvänligt och kan utöka sin egen form av kortfristig kredit.

 • Låt PayPal ta ut mot ditt kreditkort eller bankkonto endast när du gör ett köp. När du har skickat pengar skickar PayPal pengarna omedelbart och tar sedan ut pengarna från din bank eller kreditkort inom två arbetsdagar. Med detta alternativ finns det inget behov av att upprätthålla ett PayPal-saldo, och det finns ingen avgift för att använda den här tjänsten.
 • Överför pengar till PayPal direkt och lämna pengarna på ditt PayPal-konto. Även om du inte kommer att vinna bankintresse med den här metoden, gör det det enkelt att skilja din inköpsbudget online från dina vanliga bank- och kreditkort. Det finns ingen avgift för att använda denna tjänst.

Hur tar jag ut pengar från PayPal?

Att ta ut pengar från PayPal är enkelt. PayPal krediterar ditt kreditkort eller ditt bankkonto genom en typ av banköverföring. När pengarna har överförts till ditt bankkonto tar du sedan ut dem. Detta PayPal-uttag kostar ingenting, men det kan ta upp till åtta arbetsdagar att slutföra överföringen från PayPal till din bank.

Om du öppnade ett säljarkonto kan du begära ett PayPal-betalkort så att du kan få tillgång till ditt saldo i en bankomat eller genom en försäljning på försäljningsstället.

Så här skapar du ett PayPal-konto

Du kan starta ett nytt PayPal-konto inom några minuter. Den första kreditkontrollen har redan gjorts av ditt kreditkortsföretag och din bank. nu behöver du bara skaffa PayPal för att ansluta den informationen till din e-postadress.

paypal

krav

Du kommer behöva:

 • En giltig och pålitlig e-postadress
 • Ett giltigt kreditkort
 • Ett giltigt bankkonto i ett av PayPals 100 länder

Välj din PayPal-kontotyp

Det finns två typer av PayPal-konton: ett PayPal-personligt konto och ett PayPal-företagskonto.

Ett PayPal-personligt konto är det grundläggande PayPal-kontot som gör att du enkelt kan betala för dina eBay-köp. Använd det för att skicka och ta emot pengar och för att skicka pengar till alla som har en e-postadress i 55 länder och regioner. Du kan också använda ett personligt konto för att acceptera betalningar om du säljer produkter via eBay. Fångsten är att du bara kan acceptera betalningar från andra PayPal-konton och att du inte kan acceptera kredit- eller bankkortbetalningar.

Det finns ingen avgift för varken det personliga kontot eller transaktionerna som görs genom det. Det finns dock en gräns för hur mycket som kan tas emot per månad. Om du planerar att sälja en hög produktvolym kan det personliga kontot vara för restriktivt.

Med ett PayPal-företagskonto kan du arbeta under ditt företagsnamn och använda rapporterings- och eBay-verktygen utan begränsningar för transaktionsstorlek. Det är det bästa valet om du förväntar dig komplex redovisning. Det finns bred funktionalitet för företagsägare som hjälper dem att enkelt hantera stora mängder försäljning.

Hur skickar eller överför jag pengar med PayPal?

De flesta eBay-auktioner erbjuder en länk Betala nu eller Skicka betalning på eBay-sidan. Om du följer den här länken fyller PayPal i detaljer om säljaren och auktions-ID-numret. Ofta fyller den också i frakt- och hanteringsinformationen. Allt du behöver göra är att logga in med ditt PayPal-lösenord och din e-postadress och bekräfta att din leveransadress och primära finansieringskälla är korrekta. Du lägger till extra anteckningar för säljaren (till exempel, skicka med post i USA), och penningöverföringen sker omedelbart. Ett bekräftelsemeddelande skickas till dig och din betalningsmetod debiteras inom två dagar.

För personliga penningöverföringar, gå direkt till PayPal-webbplatsen och klicka på Skicka pengar. Logga in med ditt lösenord, ange sedan mottagarens e-postadress i formuläret Skicka pengar och lägg till information om transaktionen. Processen är enkel och din personliga bankinformation döljs för köparen.

Lämna en kommentar