Så här skapar du en Google Kalender-händelse från ett Gmail-meddelande

Om du schemalägger många möten i Gmail kommer du att uppskatta hur enkelt du kan skapa en Google Kalender-händelse baserat på ett e-postmeddelande som innehåller information om händelsen. Eftersom Gmail och Google Kalender är nära integrerade kan du skapa en händelse som är knuten till ett e-postmeddelande även om meddelandet inte alls nämner ett datum. Den här funktionen är till nytta oavsett om du använder en webbläsare eller mobilapp för att komma åt ditt Gmail-konto.

Lifewire / Luyi Wang

Instruktionerna i den här artikeln gäller för Google Kalender i både mobilappen och skrivbordsversionen som nås via en webbläsare.


Hur man skapar en Google Kalender-händelse från ett e-postmeddelande i en webbläsare

Om du öppnar Gmail i en webbläsare skiljer sig stegen för att lägga till en kalenderhändelse från att använda Gmail i en mobilapp.

 1. Öppna meddelandet i Gmail och klicka på ikonen med tre punkter i verktygsfältet. Alternativt kan du trycka på punktknappen om du har aktiverat Gmail-kortkommandon.

 2. Välja Skapa händelse för att öppna en Google Kalender-skärm. Google Kalender fyller händelsens namn med ämnesraden i e-postmeddelandet och beskrivningsområdet med e-postens kroppsinnehåll. Gör eventuella ändringar i dessa två områden.

 3. Välj ett datum, starttid och sluttid i rullgardinsmenyerna under händelsens namn högst upp på skärmen om de inte överförs från e-postmeddelandet. Om händelsen är en heldagshändelse eller upprepas med jämna mellanrum, gör de nödvändiga valen i datumområdet.

 4. Lägg till en plats för evenemanget.

 5. Ange ett meddelande för att påminna dig om händelsen vid den angivna tiden.

 6. Tilldela en färg för att ange om du är upptagen eller ledig under evenemanget.

 7. Press Save för att spara händelsen i din kalender. Om du behöver göra några ändringar senare markerar du händelsen i kalendern och klickar sedan på blyertspenna ikonen för att redigera händelsen.

Lägg till Gmail-händelser automatiskt i Google Kalender med hjälp av en mobilapp

Om du använder både Gmail och Google Kalender på din mobila enhet går bokningar och vissa händelser automatiskt in i din kalender. Den här praktiska funktionen gäller händelser i bekräftelsemeddelanden från företag om hotell-, restaurang- och flygbokningar och för biljetthändelser som filmer och konserter.

 1. Öppna appen Google Kalender på din mobila enhet. Expandera meny ikonen högst upp på skärmen och tryck på inställningar.

 2. Tryck Händelser från Gmail.

 3. Skärmen som öppnas innehåller din Google-inloggningsinformation och en av / på-skjut bredvid Händelser från Gmail. Tryck på reglaget för att flytta den till på-läget. Nu när du får ett e-postmeddelande i din Gmail-app om ett evenemang som en konsert, restaurangbokning eller flygning läggs det till i din kalender automatiskt. Du kan radera en enskild händelse eller stänga av den här funktionen om du inte vill att händelser ska läggas till automatiskt.

  Om du senare får ett e-postmeddelande som uppdaterar händelsen - till exempel med en tidsändring - läggs den ändringen till automatiskt i kalenderhändelsen. Du kan inte redigera dessa händelser själv, men du kan ta bort dem om det behövs.


Lämna en kommentar