Hur du åtgärdar D3d11.dll saknas eller hittades inte fel

D3d11.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av d3d11 DLL-filen, en fil som ingår i DirectX-programvarusamlingen.

I vissa fall kan d3d11.dll-felmeddelanden indikera ett registerproblem, ett skadligt programproblem som en virusinfektion eller till och med ett maskinvarufel. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas dock vanligtvis d3d11.dll-fel när de använder dessa program.

Det finns flera sätt som d3d11.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga d3d11.dll-fel:

D3d11.dll hittades inte
Filen d3d11.dll saknas.
Det här programmet kunde inte startas eftersom d3d11.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] d3d11.dll
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: d3d11.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt d3d11.dll-fel dyker upp är en viktig del av informationen som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

D3d11.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program eller videospel, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Felmeddelandet d3d11.dll kan gälla alla program, spel eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar D3d11.dll fel

Ladda inte ner d3d11.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av d3d11.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av d3d11.dll-felet.

 1. Återställ d3d11.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" d3d11.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat d3d11.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa d3d11.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av d3d11.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet d3d11.dll hittades inte.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett saknat eller inte hittat d3d11.dll-fel. Gör allt du kan för att slutföra det här steget efter att du har kontrollerat att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3d11.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-DVD eller CD (det kan kallas dxsetup eller något liknande). Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa d3d11.dll-fel kan relateras till någon form av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  Det är till och med möjligt att d3d11.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen d3d11.dll.

  Lyckligtvis tillhandahålls d3d11.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget (kommandot sfc) bör återställa det.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att d3d11.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 7. Installera om programmet som använder filen d3d11.dll. Om d3d11.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt d3d11.dll-problem om detta program också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.

 8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till d3d11.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen d3d11.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen d3d11.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om d3d11.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 10. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen d3d11.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda d3d11.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows-DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera d3d11.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga d3d11.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här om det skulle visa sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika de svårare testerna och sista utvägalternativen nedan.

 13. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar d3d11.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 14. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar d3d11.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Se uppenbart att du har gjort alla försök att fixa d3d11.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.

 15. Felsök för ett okänt maskinvaruproblem om några d3d11.dll-fel kvarstår.

 16. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Så tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar