Hur du åtgärdar Vcomp100.dll saknas eller hittades inte fel

Vcomp100.dll-fel orsakas av situationer som leder till att DLL-filen vcomp100 tas bort eller skadas.

I vissa fall kan vcomp100.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet vcomp100.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Vcomp100.dll-fel

Det finns flera olika sätt som vcomp100.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se dessa fel:

 • Vcomp100.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom vcomp100.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] vcomp100.dll
 • Filen vcomp100.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: vcomp100.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Vcomp100.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av eller till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med vcomp100.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Vcomp100.dll fel

Ladda inte ner vcomp100.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av vcomp100.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av vcomp100.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta kommer att ersätta / återställa vcomp100.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat: x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? för hjälp om du inte är säker på vad du ska välja.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på vcomp100.dll-fel.

 2. Återställ vcomp100.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" vcomp100.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat vcomp100.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa vcomp100.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av vcomp100.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa vcomp100.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att vcomp100.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att vcomp100.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som producerar vcomp100.dll-felet. Om vcomp100.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Vcomp100.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka vcomp100.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda vcomp100.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera vcomp100.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga vcomp100.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Det ingår här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar vcomp100.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att fixa vcomp100.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några vcomp100.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar