Så här streamer du filmer, TV-program och dina egna medier med Plex

Precis som Netflix eller Hulu erbjuder Plex-streamingtjänsten tusentals filmer, program, sportevenemang, dokumentärer och mer. Men Plex verkliga anspråk på berömmelse är att låta användare strömma sina digitala mediebibliotek till nästan vilken internetansluten enhet som helst. Streama din DVD- och Blu-ray-filmsamling och dina personliga videor, musik och foton.

Här är en titt på vad du behöver göra för att komma igång med att streama filmer, TV-program och dina digitala medier med Plex.

Plex är perfekt för alla som äger många filmer på DVD och Blu-ray. Det är ännu bättre om du digitaliserade din mediesamling.

Westend61 / Getty


Så här kommer du igång med Plexs grundläggande tjänst

När du skapar ett gratis konto på Plex-webbplatsen kan du komma åt en mängd olika filmer och TV-program, webbsändningar, nyhetskällor, podcaster och musik via Tidal-musiktjänsten. Så här kommer du igång med Plexs grundläggande tjänst.

 1. Gå till Plex-webbplatsen och välj Registrera dig i det övre högra hörnet.

 2. Ange din e-postadress och ett lösenord och välj sedan Skapa ett konto.

 3. Välja Starta i det övre högra hörnet för att komma åt Plexs gratis streaminginnehåll.

 4. Från den vänstra menyfönstret kan du utforska gratis filmer, TV, webbprogram, nyheter, podcasts och musik.

 5. Om du vill strömma Plex-innehåll på andra internetanslutna enheter väljer du ditt konto i det övre högra hörnet och välj sedan Skaffa Plex-appar från rullgardinsmenyn.

 6. Välj Appar och enheter fliken och välj sedan och ladda ner appen på enhetens plattform.

  Plex-appar fungerar med en mängd internetanslutna enheter, inklusive Android- och iOS-enheter, Amazon Alexa-aktiverade enheter, Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Chromecast, Roku, Sonos, TiVo, PlayStation 4 och Xbox One.

 7. Välj eventuellt Go Premium i det övre högra hörnet på huvudsidan för att uppgradera till Plex Pass och få ytterligare funktioner. Plex Pass kostar $ 4.99 varje månad, $ 39.99 per år och $ 119.99 för livstid.

  Du behöver Plex Pass för att strömma och spela in live-tv och strömma till flera mobila enheter. Utan Plex Pass betalar du en engångsavgift per mobil enhet för att möjliggöra streaming.

Använda Plex med din digitaliserade mediasamling

Det som gör Plex speciellt är dess förmåga att strömma en användares digitala bibliotek, inklusive digitaliserade DVD-skivor och Blu-strålar, hemvideor, musik, foton och mer.

För att använda Plex för att strömma dina media behöver du en digitaliserad mediasamling, en dator som uppfyller Plexs specifikationer för streaming av musik och video och ett hemnätverk. Du behöver också en bredbandsinternetanslutning med anständiga uppladdningshastigheter om du vill strömma genom Plex när du är hemifrån. Viktigast av allt, du behöver programvaran Plex Media Server.

Plex Media Server

Plex Media Server är programvaran som integrerar ditt digitala bibliotek med Plex-plattformen, så att du kan strömma ditt innehåll. När Plex Media Server är igång på din dator, strömma till din telefon, spelkonsol, andra datorer och bärbara datorer och de flesta tv-strömmande enheter, som Apple TV, Roku och Android TV.

Digitalisering av dina filmer och musik för användning med Plex

Om du har ett bibliotek med DVD-skivor, Blu-strålar och CD-skivor konverterar du det mediet till ett digitalt format för att strömma med Plex. Verktyg som handbroms och andra DVD-ripper-program gör denna process enkel.

Det enklaste sättet att digitalisera din musiksamling är att använda iTunes eller Windows Media Player. Med dessa program, när du sätter in en CD i datorns skivenhet, kan du konvertera den till digitala musikfiler.


Hur du strömmar dina media med Plex

Så här använder du My Media-funktionen i Plex-streamingtjänsten.

 1. Skapa ett gratis Plex-konto som visas ovan, eller logga in på ditt Plex-konto och navigera till startsidan.

 2. Välj menyn till vänster plustecken (+) för att öppna Lägg till dina media i Plex sida.

 3. Välja Skaffa Plex Media Server, och den nedladdningar sidan öppnas.

 4. Plex Media Server fliken, välj din plattform och välj Download.

  Det är här du lagrar de digitala mediefilerna du ska strömma med Plex.

 5. Öppna den nedladdade filen och öppna sedan Plex Media Server-applikationen.

 6. Applikationen öppnas i ett webbläsarfönster och du blir ombedd att logga in på ditt Plex-konto.

 7. Läs igenom Hur Plex fungerar sidaOch väljer sedan Jag fattar.

  Du kan eventuellt uppmanas att registrera dig för Plex Pass. Stäng det här fönstret om du inte vill göra det just nu.

 8. Plex upptäcker tillgängliga servrar. Namnge servern och välj Tillåt mig att komma åt mina media utanför mitt hem. Välj Nästa.

 9. Välja Bibliotek för att lägga till ett mediebibliotek och välj sedan Lägg till bibliotek.

  För att lägga till ett nytt bibliotek med digitala mediefiler, gå till bibliotek i menyn till vänster och välj plustecken (+).

 10. i Lägg till bibliotek välj den bibliotektyp du vill lägga till och välj sedan Nästa.

  För att organisera ditt mediebibliotek, skapa separata bibliotek för olika genrer av filmer, TV-program och musik genom att ange ett unikt namn innan du väljer Nästa.

 11. Välj på nästa skärm Bläddra efter mediamappoch leta reda på den mediamapp som du vill importera. När du hittar mappen väljer du Lägg till bibliotek.

 12. Upprepa dessa steg för att lägga till alla dina filmer, TV-program, musik, foton och andra mediefiler till Plex.


Strömma dina media med Plex

När du har installerat Plex Media Center på din dator och Plex-appen installerat på dina enheter är du redo att strömma. Se till att din dator är påslagen och ansluten till internet och att du kan strömma till någon av dina enheter när du vill.

Streaming med Plex fungerar bäst i höghastighetsnätverk. Om din heminternetanslutning kan ladda upp data i tillräckligt hög hastighet, använd Plex för att strömma utanför ditt hemnätverk.

Lämna en kommentar