Hur man hyr eller köper filmer med YouTubes filmuthyrningstjänst

YouTube är mest känt för sina användaruppladdade gratisvideor med Matt som dansar runt om i världen, talande hundar och pianospelande katter.

Förutom alla dessa gratisvideor streamar YouTube också ett överflöd av filmtitlar, inklusive nya utgåvor och klassiker, via sin filmuthyrningstjänst. Detta gör YouTube till ett tillgängligt alternativ för video-on-demand för både hyr- och köpfilmer.

Instruktionerna nedan gäller webbversionen av YouTube.


Hur man hyr YouTube-filmer

Att hyra eller köpa en film på YouTube med hjälp av en webbläsare, följ dessa steg:

 1. Öppna YouTube och klicka Filmer och Serier i YouTubes navigeringsfält. Du kan också skriva "YouTube-filmer" i sökningen om du har YouTube på en smart-TV, mediestreamer eller spelkonsol.

 2. Välj nya utgåvor, filmgenrer eller bläddra bland gratisfilmer.

 3. När du har hittat en film att hyra eller köpa, klicka på Titeln eller Omslagsbilden.

 4. Trailern börjar omedelbart spela. Nedan finns all information du behöver veta om filmen, inklusive relaterade videor och ibland användarkommentarer.

 5. Klicka KÖP eller HYR för att hyra eller köpa filmen (eller TV-programmet). Vissa filmer erbjudes både som hyres- och köpalternativ, medan andra bara som köp.

 6. Om du inte redan har gjort det måste du skapa eller logga in på ditt YouTube- eller Google Gmail-konto för att fortsätta.

 7. Du kan också behöva ange ett kreditkort och faktureringsinformation om det här är ditt första köp från Google.

 8. Välj HD eller SD. (Ibland finns ett 4K-alternativ.) Du kan också ange en kupongkod för rabatt på hyrningen.

 9. När ovanstående steg har slutförts kan du titta på videon direkt eller vänta upp till 30 dagar för att starta uppspelningen.

  Kom ihåg att för uthyrning måste du titta på filmen inom 24 eller 48 timmar från det att du först trycker Spela. Du kan dock titta på filmen så många gånger du vill inom den angivna hyresperioden. Om du köper en film kan du titta när som helst, så många gånger du vill.

Få återbetalning om det finns ett problem

I detta exempel sågs två betalda filmuthyrningar och en gratisfilm.

Den första filmen som testades var The Green Hornet, som visades på en Chrome-webbläsare från Google TV (föregångare till Android TV). Tjugo minuter in i filmen hoppade den till slutet av filmen och slutade. För att lösa problemet placerades filmreglaget precis förbi den punkt där det hoppade. Den spelade igen i 10 minuter och hoppade återigen till slutet. Samma sak hände på en dator. Eftersom det inte går att se filmen begärdes en återbetalning. Processen var enkel och effektiv.

De två återstående filmerna visade: The Dilemma och Super Size Me spelade utan ytterligare problem.

För att få en återbetalning på ett YouTube-filmköp, besök din Inköpssida och välj Begär återbetalning bredvid titeln.

När du har angett det problem du hade, klicka på alternativet att du vill ha en återbetalning. I vissa fall återbetalas pengarna snabbt. YouTube kanske dock vill ha mer verifiering för att möjliggöra felsökning i slutet för att lösa problemet innan du godkänner en återbetalning. För ytterligare hjälp, besök supportsidan för YouTube-filmer.


Översikt av YouTubes filmuthyrningstjänst

Vad vi gillar

 • Online film- / TV-uthyrnings- och köpalternativ.
 • Finns på många enheter.
 • Ger tillgång till filmbonusfunktioner.
 • Återbetalningar är möjliga om du har problem.

Vad vi inte gillar

 • Inte så många titelerbjudanden som en del andra tjänster.
 • HDR anges inte på 4K-filmuthyrning / inköp.
 • Hyres- och köpinstruktioner för vissa enheter är inte klara.
 • Inte bra marknadsförd.

YouTube-filmuthyrnings- och inköpspriser varierar från $2.99 till $19.99. Hyrespriserna gäller för en 24- eller 48-timmarsperiod efter du tryckt spela - beroende på film kan du ha upp till ett 30-dagarsfönster för att starta spelprocessen.

YouTubes filmuthyrningstjänst bör inte förväxlas med YouTubeTV, som är en streamingtjänst med betald prenumeration som ger tillgång till ett paket med flera TV- och filmströmningskanaler till en fast månadsavgift. YouTube TV liknar tjänster som SlingTV och DirecTV Now som ger ett kabelfritt alternativ till kabel- och satellit-TV.


De bästa funktionerna för YouTube-filmuthyrning

På liknande sätt som andra video-on-demand-tjänster inkluderar YouTubes betalda filmuthyrningstjänster titlar som The Big Ugly, What We Found, The Secret Garden, The Silencing, The Killer Next Door, Black Water Abyss, Homefront, The King av Staten Island, John Wick 3 och ännu mer. Många titlar finns tillgängliga i både standard och högupplöst och ett begränsat antal i 4K (beroende på om dina enheter och internethastighet stöder det önskade alternativet). YouTube föreslår en internethastighet på minst 20 Mbps för 4K-streaming.

Förutom de utvalda titlarna som visas på YouTube-filmsidan kan du också söka om en viss film- eller TV-serietitel finns på tjänsten, bläddra igenom AZ-titellistan eller genom ämneskategorier, som inkluderar:

 • Nyheter
 • Toppsäljande
 • Animerade filmer,
 • Action äventyr
 • Komedi
 • Klassisk
 • Dokumentärer
 • Drama
 • Skräck
 • Science Fiction
 • och mer...

Det finns också en relaterad videolista som du kan komma åt från filmsidan - du behöver inte hyra filmen för att komma åt listan.

Fler funktioner för YouTube-uthyrningstjänster

Upplevelsen av att titta på YouTube-filmer på en TV är bra.

 • Bildkvaliteten är klar och ljus på den stora skärmen och det finns vanligtvis inga synliga bildstörningar.
 • YouTube erbjuder en fullständig filmupplevelse - som liknar den du hittar på en DVD eller Blu-ray-skiva - som innehåller bonustillbehör.
 • Några av dessa extrasaker på filmsidan inkluderar videor bakom kulisserna, skådisintervjuer, unika parodier, klipp och andra uppladdningar från YouTube-användare.

YouTube-filmuthyrning och köp finns också för:

 • De flesta PC-webbläsare
 • YouTube-film-appar tillgängliga på iOS-enheter (10.0 eller senare) och Android-smartphones
 • Vissa smarta TV-apparater (främst 2013 eller nyare som kör operativsystemet Android TV samt LG, Vizio, Panasonic och LG)
 • Chromecast och spelkonsoler
 • Apple TV
 • Roku TV och media streamers.

Slutliga tankar om YouTubes filmuthyrningstjänst

Sammantaget är YouTube-filmuthyrningstjänsten enkel att använda, särskilt om du är van att titta på videor på YouTube. Bildkvaliteten är tillfredsställande, men andra tjänster som erbjuder högupplösta videor - Vudu, Amazon Prime Video, Netflix - överträffar YouTube och erbjuder de flesta av samma filmer, och de erbjuder fler val i 4K om din TV har den möjligheten och din internethastighet är tillräckligt snabb.

YouTube-filmuthyrning och köptjänst representerar ett annat streamingalternativ som är tillgängligt på din dator och en mängd andra enheter, och även om det inte är lika känt eller tillgängligt på så många enheter, för de som har tillgång till det, kan tjänsten YouTube Movie Rental kan vara ett alternativ till Netflix, Vudu, Amazon Video, etc.

Lämna en kommentar