Så ser du ATP Cup 2020 på TV och live streaming gratis


Hitta reda på hur du ser ATP Cup 2020 på TV och live streaming gratis, den nya landslagsturneringen som spelas 3-12 januari i Australien

Tennissäsongen 2020 har fått en flygande start. Mellan den 3 och 12 januari 2020 kommer Australien att stå värd för den första upplagan av ATP Cup, en turnering som är reserverad för landslag och som ersätter Hopman Cup och försöker utmana Davis Cup, som har bytt format sedan förra året och som har skapat mycket debatt. Turneringen organiseras direkt av ATP och ger poäng till ATP:s allmänna och årliga ranking.

Totalt 24 nationer deltar i ATP Cup 2020. De är indelade i sex grupper om fyra, där vinnarna går vidare till kvartsfinalerna tillsammans med de två bästa tvåorna. Varje landslag ska sammankalla de två tennisspelare som är bäst rankade på ATP-rankingen, men vissa har avböjt inbjudan, medan andra har haft mindre muskelproblem under uppehållet och föredrar att återfå sin bästa fysiska kondition (till exempel vår Matteo Berrettini). Italien är i grupp D med Ryssland, USA och Norge och kvalet verkar vara mycket komplicerat, även med tanke på att Berrettini är frånvarande. Men Travaglia och Fognini kommer att försvara de italienska färgerna när de är som bäst.

TV-rättigheterna till ATP Cup 2020 har förvärvats av Supertennis TV och turneringen kan följas live på digitala marksändningar och satellitkanaler från Sky. Gratis streaming av ATP-cupen finns på Supertennis TV:s webbplats.

När hålls ATP-cupen

ATP-cupen spelas mellan den 3 och 12 januari i tre städer i Australien: Brisbane, Perth och Sydney.


Trupperna i ATP-cupen

Grupp A (i Brisbane): Frankrike, Serbien, Sydafrika, Chile

Grupp B (i Perth): Spanien, Japan, Georgien, Uruguay

Grupp C (i Sydney): Belgien, Storbritannien, Bulgarien, Moldavien

Grupp D (i Perth): Ryssland, Italien, USA, Norge

Grupp E (i Sydney): Österrike, Argentina, Kroatien, Polen

Grupp F (i Brisbane): Tyskland, Grekland, Kanada, Australien


När Italien spelar i ATP Cup

Italien debuterar i ATP Cup 2020 den 3 januari mot Ryssland, i en match som kommer att säga mycket om Azzurris chanser att ta sig vidare till omgången. Italien är sedan tillbaka på planen den 5 januari mot Norge och avslutar den 7 januari mot USA. Om Italien tar sig vidare kommer de att spela en kvartsfinal på torsdag och fredag (9-10 januari), en semifinal den 11 januari och en final den 12 januari.

Här är en översiktstabell med Italiens säkra matcher i ATP Cup 2020:

Fredag 3 januari: Ryssland - Italien från 10:30 (italiensk tid)

Söndag 5 januari: Norge - Italien från 15:00 (italiensk tid)

Torsdag 7 januari: USA - Italien från 10:30 (italiensk tid)

Hur ATP Cup 2020 fungerar

Tjugofyra landslag indelade i sex grupper om fyra. Vinnarna i omgångarna och det landslag som har lägst och högst poäng i den andra omgången går vidare till kvartsfinalerna. Därefter följer semifinal och final.

Varje landslag bör spela med de två högst rankade spelarna, men på grund av skador och avvisningar är detta inte alltid fallet. Det italienska landslaget har till exempel kallat in Fognini, Travaglia, Lorenzi, Giannessi och Bolelli (för dubbelspel)

Varje spelad match ger poäng för den årliga och allmänna ATP-rankningen. Poängen varierar beroende på motståndarens rankingposition.

Favoriterna i ATP-cupen

Den stora favoriten är Spanien, färska vinnare av Davis Cup 2019 och som kommer till Australien med bästa möjliga uppställning: Rafael Nadal - Roberto Bautista Agut - Pablo Carreño Busta. Han kommer att möta Serbien med Djokovic i spetsen, Ryssland med två topp 10-spelare (Medvedev och Khachanov) och Kanada med Denis Shapovalov - Félix Auger-Aliassime - Steven Diez.

Hur man ser 2020 års ATP Cup på TV

2020 års ATP Cup är exklusivt för Supertennis TV, en kanal som sänds gratis på digital marksändning och Sky satellit-TV. För att se ATP Cup på TV måste du ställa in dig på kanal 64 på digital mark-tv eller 224 på Sky satellit.

Så ser du ATP Cup 2020 i gratis streaming

Tennisfans kan också se ATP Cup 2020 i gratis live streaming på Supertennis TV:s webbplats. Du behöver inte registrera dig eller betala för en prenumeration, utan allt du behöver är en enhet med en bra internetuppkoppling för att se 2020 ATP Cup i gratis streaming.

För att se 2020 ATP Cup i gratis streaming startar du helt enkelt din webbläsare, skriver in URL:en till Supertennis TV:s webbplats och klickar på rutan för live streaming på startsidan.

Lämna en kommentar