De 5 bästa gratis kameraapparna för Android 2020

Eftersom smarttelefonkameror blir mer sofistikerade finns det många gratis kameraappar som gör dina foton ännu bättre. De bästa gratisapparna för Android för Android är bra alternativ eller följeslagare till din lagerkamera.


Utforska din lagerkamera först

Lagerkameran på din telefon är värt ett försök innan du laddar ner en app från tredje part. Pixel-telefoner har Google Camera inbyggd, medan Samsung, LG och erbjuder alternativa kameror. Du kanske tycker att lagerkameran har alla funktioner du behöver, inklusive filter, redigeringsfunktioner, en timerfunktion, fotograferingslägen som panorama och andra.

Pixel-telefoner har en snabb kamera som kan uppnå bokeh-effekten (suddig bakgrundskvalitet) och har inbyggd optisk bildstabilisering. Den stöder också 4K-video. Den framåtvända kameran har ett porträttläge för perfekta selfies. Pixelanvändare får också gratis obegränsad lagring av foton i full upplösning i Google Photos, vilket är ett stort plus.

Under tiden har de senaste Samsung Galaxy-smartphonesna dubbla linser för att få suddig bakgrundseffekt och förbättrad prestanda i svagt ljus. LGs senaste modeller är beroende av artificiell intelligens (AI) för att identifiera en scen och välja det bästa fotograferingsläget. Till och med många av Android-budgetraderna, som Asus Zenphones, HTC Androids och Huawei-modellerna har dubbla linser, selfie-förbättrande filter och mer.

För att få ut det mesta av din inbyggda kamera, se till att din smartphone är uppdaterad och ta en titt på inställningarna; det kan finnas funktioner som du ännu inte har upptäckt. Fortfarande, om du tycker att din lagerkamera saknas eller inte har en flaggskeppssmartphone, överväga en av följande appar.

Candy Camera: Bäst för nästa nivå selfies

Vad vi gillar

 • Det erbjuder gratis redigeringsfunktioner och filter.

 • Du kan använda filter i videochattar aka Candy Call.

Vad vi inte gillar

 • Bantningsfunktionen är besvärlig.

Candy Camera är en gratis kameraapp som får ett redaktörsval från Google Play Store och fokuserar på selfies. Det har filter som är avsedda att göra foton mer smickrande, skönhetsfunktioner inklusive smink, klistermärken och en collageskapare. Du kan se exempel på vad Candy Camera kan göra på sina Facebook- och Instagram-sidor.


Cymera: Bäst för att fixa selfies

Vad vi gillar

 • Erbjuder massor av gratis filter, klistermärken och andra effekter och verktyg.

 • Kan redigera foton från andra appar utöver dina galleribilder.

Vad vi inte gillar

 • Något förvirrande gränssnitt.

Cymera by SK Communications innehåller filter, collage, hudkorrigeringsverktyg, klistermärken och en rad redigeringsverktyg; redigera foton från andra appar, inklusive Camera360 och VSCO. Kameraappen är gratis att ladda ner, och medan listan nämner köp i appen är alla filter, effekter och andra verktyg i appbutiken också gratis.


Öppna kamera: Bäst för anpassning

Vad vi gillar

 • Det finns inga köp i appen eller distraherande annonser.

 • Du kan konfigurera den för höger- eller vänsterhänt användning.

 • Appen stöder RAW (okomprimerade) bilder.

Vad vi inte gillar

 • Några prestandaproblem rapporteras i Google Play butiksrecensioner

Open Camera-appen är gratis och är nästan det perfekta komplementet till Android eftersom båda är öppen källkod. Det erbjuder också massor av funktioner, som bildstabilisering, GPS-märkning, en timer och mer.

Photoshop Express: Bäst för fotoredigering och collage

Vad vi gillar

 • Den har användbara verktyg, som avlägsnande av fläckar, exponeringskontroll, mättnad och mer.

 • Appen innehåller mer än 80 filter.

 • Du kan lägga till en vattenstämpel i foton innan du delar dem online.

Vad vi inte gillar

 • Det kan ta dig ett tag att lära dig hur du använder verktygen.

Photoshop har länge varit den färdiga programvaran för fotografer, och dess mobilapp gör inte besviken. Den gratis Photoshop Express-appen innehåller alla möjliga redigeringsfunktioner, inklusive beskärnings-, rotations-, vänd-, vattenstämpel- och korrigeringsverktyg. Det låter dig också skapa fotokollage och till och med skriva ut dem från appen.

Camera360: Bäst för selfie-klistermärken

Vad vi gillar

 • Kan lägga till klistermärken och 3D-klistermärken till dina foton.

 • Den har en inbyggd fotoredigerare.

Vad vi inte gillar

 • Annonser kan vara påträngande.

Camera360: Selfie Photo Editor (gratis vid köp i appen; $ 0.99 - $ 4.99) inkluderar linsfilter som du kan använda när du tar ett foto, samt en fotoredigerare och ett bibliotek med klistermärken. Det tjänar ett redaktörsval i Google Play Butik.

Lämna en kommentar