Så spelar du Call of Duty Mobile på Android och iOS


Det är enkelt att spela Call of Duty Mobile på Android och iOS, det är bara att ladda ner appen, ställa in den och välja spelläge.

Call of Duty (även känt som COD) anses vara ett av de senaste årens mest framgångsrika spel, och finns nu i en mobilversion som kan spelas gratis på smartphones och surfplattor för Android och iOS. Det klassiska militära skjutspelet, som är rikt på detaljer och har en alltmer engagerande historia, har även i det här nya läget alla de funktioner som har gjort det så berömt. Här är hur du spelar Call of Duty Mobile, hur du laddar ner spelet och några knep för att förbättra din prestanda.

Hur du laddar ner Call of Duty Mobile

För att spela Call of Duty Mobile måste du först ladda ner programmet gratis från de officiella butikerna för din enhet. För Android-smartphones och -tabletter går du till Google Play Store och laddar ner den senaste versionen som är kompatibel med Android 4.3 eller senare operativsystem. För iOS-enheter måste du ladda ner appen från Apple Store, som stöds av iPhones och iPads med iOS 9.0 eller senare.


Hur man spelar Call of Duty Mobile: kartor och karaktärer

När du har installerat Call of Duty Mobile-appen öppnar du bara spelet, varefter du måste utföra den första konfigurationen för att ställa in några viktiga parametrar, till exempel kontrollernas svarsnoggrannhet, upplösningen och känsligheten hos geväret. För att göra detta är det lämpligt att göra några tester för att försöka förstå vad som är den bästa lösningen utifrån dina behov, din erfarenhet av spelet och den tekniska kapaciteten hos din smartphone eller surfplatta.

Om din enhet inte är en högpresterande modell kan du till exempel sänka videokvaliteten för att snabba upp spelet och undvika avbrott och prestandaförluster under spelets gång. När du är klar med inställningarna kan du välja spelläge från ett av två alternativ. Den första är den klassiska flerspelarversionen, med möjlighet att starta 5 mot 5-krig, och den andra är Battle Royale, där upp till 100 olika spelare kan delta i inställningar. Karaktärerna är de traditionella från Call of Duty: Alex Mason, CIA-agent som är tjänstledig från flottans specialstyrkor, David Mason, Alex' son och en av SEAL-medlemmarna, Simon Riley, som kännetecknas av sin balaclava som gör att han är lätt att skilja från de andra, kommendörkapten Thomas Merrick och John Price, en orädd medlem av de brittiska specialstyrkorna. För dem som inte är bekanta med historien kan en snabb titt på den inledande sammanfattningen ge dig en förståelse för de händelser som omger varje karaktär i spelet.

Scenarierna är varierande, inklusive Crash, Nuketown 2, lyxbåten Hijacked, Firing Range, det övergivna Killhouse-lagret, Crossfire, Standoff, Raid och Takeoff. Erfarna spelare kommer att kunna känna igen de olika platserna och miljöerna med en blick, medan nybörjare i spelet måste studera kartorna för att förstå var de befinner sig vid varje givet tillfälle. Särskilt i Battle Royale-läget för upp till 100 spelare är det viktigt att känna till omgivningen, eftersom du får skott från alla håll och kanter. Slutligen bör du uppmärksamma klasserna, som är en slags nivå i mobilversionen av Call of Duty. Den här funktionen ingår i Battle Royale-alternativet, vilket gör att du kan delta i en match som passar dina färdigheter. Varje klass har specifika aspekter av spelmiljön och funktionalitet, så det är värt att prova några innan du väljer den som passar dina behov bäst, för att se vilka verktyg som gör att du kan spela spelet på det mest funktionella sättet.


Call of Duty Mobile fusk

För att optimera prestandan i Call of Duty Mobile finns det fusk, användbara knep för att öka färdigheter och prestanda under spelets gång, så att du slipper köpa resurser med krediter. För att få dem gratis kan du välja ett lämpligt Battle Pass och sedan försöka slutföra alla uppgifter och samla så många belöningar som möjligt. Battle Passes finns både i en gratisversion, Battle Pass, och i en betalversion som kostar mellan 800 och 1 200 cd-skivor. För att få gratis krediter kan du antingen titta på annonser i spelet, eftersom de ger en ökning av ditt konto, eller fokusera på aktiviteter som ger dig uppgraderingar av utrustning. Annars kan du delta i evenemang, som ofta hålls vid speciella tillfällen som Halloween, eller så kan du nästan alltid använda Battle Royal-alternativet, som ger dig massor av krediter när du spelar spelet.

Till samma tid bör du akta dig för bedrägerier och undvika att installera appar och program som erbjuder falska Call of Duty Mobile-trick. Vissa webbplatser erbjuder frestande fusk, men i vissa fall innehåller de virus och skadlig kod som kan infektera din enhet och äventyra säkerheten för dina känsliga data. Därför är det enda riktiga tricket, bortsett från prestationshöjande trick, att spela spelet och bli bättre och bättre på det. För att göra detta är det viktigt att diversifiera din utrustning, vara redo för alla situationer, alltid välja rätt klass för dina färdigheter, studera kartorna noggrant och framför allt att alltid vara i rörelse och undvika att bli ett lätt mål för andra spelare.

Lämna en kommentar