Telegram, hur du lägger till kontakter utan att känna till ditt telefonnummer


Telegram uppdaterar till version 5.8 och lägger till möjligheten att kontakta en person även utan att ha dennes telefonnummer: så här fungerar det

Med den senaste Telegram-uppdateringen, som för appen för snabbmeddelanden till version 5.8, kommer nya användbara funktioner som gör appen ännu kraftfullare och bekvämare att använda, både i ett affärs- och privat sammanhang. Det finns två nya huvudfunktioner: möjligheten att lägga till kontakter utan att känna till deras telefonnummer och möjligheten att skapa grupper baserat på plats.

Version 5.8 av Telegram har redan släppts och finns tillgänglig i App Store, Play Store och Apk Mirror. Naturligtvis hanteras de nya funktionerna också med hänsyn till användarnas integritet, eftersom Telegrams säkerhet för användardata har varit Telegrams starka sida sedan starten 2013. I iPhone-versionen kan användarna också använda Siri för att starta chattar med specifika kontakter och anpassa appens utseende, inklusive appikonen. Det är också möjligt att förhandsgranska teman direkt från inställningarna.

Lägga till kontakter i Telegram utan telefonnummer

Telegram har alltid kunnat användas både från mobila enheter och från webben, vilket också har gjort det framgångsrikt som en chatt för distansarbete. Det var dock fortfarande nödvändigt att känna till telefonnumret till en kontakt som man ville börja chatta med. Nu är detta inte längre fallet och det är möjligt att lägga till nya kontakter om användaren du vill kontakta bara är i närheten. För att detta ska fungera måste du gå till Kontakter > Lägg till personer i närheten och ha ställt in appen så att den lägger till dem på detta sätt. Den här funktionen är mycket användbar om du träffar en ny bekantskap på ett evenemang, en fest eller till och med under ett affärsmöte.


Skapa lokala gemenskaper med Telegram

Den andra stora nya funktionen i Telegram version 5.8 är möjligheten att vara värd för platsbaserade lokala gemenskaper. I avsnittet "Människor i närheten" finns det också möjlighet att välja "Grupper i närheten". Vem som helst kan skapa en platsbaserad grupp, och det här alternativet kan användas för många olika ändamål: från snabb kommunikation med hyresgästerna i ditt hyreshus till att dela foton, videor och meddelanden under konserter eller andra underhållningsevenemang. Detta skulle kunna göra Telegram till ett marknadsföringsverktyg i realtid: om arrangörerna av en konsert till exempel skapar en officiell grupp för deltagarna i evenemanget kan alla i den gruppen lägga upp sina foton, men också se meddelanden från arrangörerna och, varför inte, från sponsorerna.


Lämna en kommentar