Så här lägger du till Emoji till ditt iPhone-tangentbord

Att få emoji på din iPhone låter dig skicka ikoniska söta och hjälpsamma ansikten, ikoner och andra symboler. När du inte kan uttrycka något över text kan ett emoji-tangentbord användas på din telefon för att få fram poängen.

Det finns dussintals appar som kan lägga till emoji till din iPhone, men du behöver inte en app. Din telefon innehåller hundratals emoji, alla tillgängliga och helt gratis om du aktiverar det inbyggda emoji-tangentbordet.

Dessa anvisningar fungerar för iPhone-, iPod touch- och iPad-enheter med iOS 7 eller senare. Skärmbilderna är från en iPhone med iOS 12.


Så här aktiverar du Emoji på iPhone

För att lägga till emoji till din iPhone, installera ett nytt tangentbord, vilket är lika enkelt som att välja emoji-tangentbordet från telefonens inställningar.

  1. Öppna inställningar app.

  2. Gå till Allmänt > tangentbord.

  3. Välja tangentbord > Lägg till nytt tangentbord.

  4. Svep genom listan tills du hittar den Emojioch tryck sedan lätt på den för att aktivera den.

tangentbord på skärmen ser du språktangentbordet du valde vid den första installationen av din iPhone, liksom emoji-tangentbordet. Detta innebär att emoji är aktiverat och redo att användas.

Hur man använder Emoji på iPhone

Med emoji till din iPhone kan du nu skriva dessa symboler i praktiskt taget vilken app som helst. Det fungerar inte i alla appar eftersom vissa använder ett anpassat tangentbord, men andra som Messages, Notes och Mail fungerar.

Hur man skriver emojis

När tangentbordet är öppet väljer du ansikts- eller globikonen under tangentbordet (på iPhone X) eller till vänster om mellanslagstangenten för att komma åt emoji-menyn.

För att visa alla emoji, bläddra till höger eller välj en ikon längst ner för att hoppa till den kategorin av emoji (kategorier introducerades i iOS 8.3). Att infoga en emoji i ett meddelande är så enkelt som att välja vart du vill att den ska gå och sedan trycka på emoji från facket.

För att dölja emoji-tangentbordet och återgå till normal layout, tryck på glob eller alfabetet.


Hur man använder multikulturella Emoji

I flera år innehöll standarduppsättningen emoji som finns på iPhone bara vita egenskaper, som vita ansikten och vita händer. Apple arbetade med Unicode Consortium, gruppen som styr emoji, för att ändra standarduppsättningen för att återspegla ett mer varierat urval.

Men du måste utföra ett tangentbordstrick för att se de multikulturella alternativen. Här är hur:

Dessa steg är relevanta för enheter med iOS 8.3 eller senare.

  1. Öppna emoji-tangentbordet från en app som stöder det.

  2. Hitta en emoji som är ett enda mänskligt ansikte eller en hand och tryck och håll kvar.

  3. Med den nya menyn synlig, skjut fingret uppåt i panelen för att landa på den emoji du vill använda och lyft sedan fingret för att infoga den dolda emojin.

Hur får jag iPhone-emojis till din Android


Hur man tar bort Emoji-tangentbordet

Om du bestämmer dig för att du inte vill använda emoji längre och vill dölja tangentbordet, gå tillbaka till tangentbordets inställningar för att göra ändringen.

Dessa instruktioner visar hur du döljer emoji-tangentbordet, inte tar bort det, så att du alltid kan aktivera det igen senare.

  1. Öppna inställningar app och gå till Allmänt > tangentbord > tangentbord.

  2. Tryck Redigera högst upp och välj sedan den röda minusknappen bredvid Emoji.

  3. Välja Radera.

Lämna en kommentar