Tesla, Autopilot-uppdatering kommer senare i år

#


Uppdateringen kommer att göra det möjligt för elbilar att dra full nytta av den hårdvara som redan finns installerad i nya modeller. Uppdateringen kommer att vara tillgänglig i slutet av året

Tesla vill avsluta året på ett bra sätt. Det amerikanska företaget är redo att lansera en ny uppdatering för självkörning, som enligt Elon Musk ska komma senast nästa vecka.

I början av december meddelade grundaren av det ledande elbilsföretaget på Twitter att han skulle släppa programvaran före slutet av december. Och så var det faktiskt. Uppdateringen kommer att förbättra Teslas självkörande bilar. Den nya uppdateringen löser några av problemen med den tidigare versionen och lägger till några nya funktioner. Även om Teslas senaste modeller redan har den nödvändiga hårdvarustrukturen för självkörande bilar, så gjorde den gamla versionen av programvaran det inte möjligt att använda den nya tekniken effektivt.

Teslas självkörande system går live

Den kommande uppdateringen kommer att göra det möjligt att använda Teslas självkörande system fullt ut och kommer att implementeras på Model S och Model X, de två senaste bilarna från Elon Musks företag som har den nya, avancerade hårdvaran för autopilot. Enligt företaget kommer de nya funktionerna även att finnas tillgängliga i Model 3, den andra elbilen som lanseras i slutet av 2017. Teslas självkörande bil tar alltså ett mycket viktigt steg framåt.

Enhanced Autopilot

Enhanced Autopilot, som programvaran kallas, kommer att släppas successivt och innehåller viktiga funktioner. Systemet kommer till exempel att göra det möjligt för elbilar att automatiskt anpassa hastigheten till trafikförhållandena, hålla sig på vägen och byta körfält utan att be föraren om hjälp. Tack vare avancerad autopilot kommer bilarna att kunna lämna motorvägen nära sin destination och parkera sig själva. De kommer också att kunna lämna garaget självständigt.


Lämna en kommentar